TBMM’de 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı görüşmeleri devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Çorum milletvekillerinin girişimleri ile tarihi geçmişi 500 yıl öncelerine dayanan İskilip Dolması, diğer illerin milletvekillerine ikram edildi.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, Ak Parti İskilip Kadın Kolları Başkanı Emine Bostan, Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Aygün ve Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla yaklaşık 13 saatte kısık odun ateş ile kazanlarda pişirilen İskilip Dolması önceki gün milletvekillerine ikram edildi.

Kazanlarda pişirilen İskilip Dolması’nın kapağını TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Fikri Işık, İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Feyzullah Kıyıklık, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Mardin Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ceyda Bölünmez, Belediye Başkanı Çatma ve İlçe Başkanı Lek tarafından açıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören etkinliğe katılan TBMM Başkanı Kahraman ile diğer yetkililer İskilip Dolması’nın yapımı başta olmak üzere çeşitli konularda da sohbet etme imkanı buldular. Yemeğe mecliste bulunan tüm partilerin milletvekilleri ile bakanlık bürokratları, meclis çalışanları ve basın mensupları katılarak unutulmaz lezzeti yeniden tadabilmek umudu ile katkısı olanlara teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili bilgi veren Çorum Milletvekili Uslu, “500 yıllık tarihi İskilip Dolması ikramını geleneksel hale getirerek 4. kez TBMM’de ikramını yaptık. Amacımız İskilip ve İskilip kültürünün tanıtımına katkı sağlamaktır. Etkinliğe katkı sağlayan Başkan Çatma ile İlçe Başkanı Lek’e teşekkür ediyorum” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim