İl Genel Meclisi, Kasım ayının 20. toplantısını gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi’ne bağlı birimlerin bütçelerinin görüşüldüğü 20 günlük maraton böylece tamamlanmış oldu.
Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 13:30’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Bu bölümde ilk olarak Meclis Üyeleri Erhan Akar ve Mustafa Alagöz’ün birlikte sundukları yazılı önerge görüşüldü. Akar ve Alagöz önergelerinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Valilik tarafından akülü araç dağıtımı yapılacağını hatırlatarak, İl Genel Meclisi olarak akülü araç dağıtımına katkı sağlanması yönünde teklifte bulundular. Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın oyladığı önerge, gerekli çalışmanın yapılması için Plân ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

“ÖĞRETMENLER ELİ ÖPÜLESİ İNSANLAR”
Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kısa bir konuşma yaparak tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutladı.
Daha sonra söz alan Yurdanur Özzehinli, Nurettin Karaca, Yıldız Bek, Celal Güngör, Yusuf Kaya ve Süleyman Şener de 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin görüşlerini aktararak tebrik ettiler.
AKP Grup Başkanı Nurettin Karaca ayrıca Meclis’te görev yapan emekli öğretmenler Yurdanur Özzehinli, Celalettin Aksan, Yusuf Kaya ve Süleyman Şener’e birer gül takdim etti.
Ardından İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da Divan Üyeleri Erhan Akar ve Aziz Sarıyüce ile birlikte öğretmen Meclis üyelerine birer buket çiçek vererek Öğretmenler Günü’nü kutladılar.
Meclis Başkanı Kaya’nın Yurdanur Özzehinli’ye elini öptükten sonra çiçek vermesi büyük alkış alırken, Aziz Sarıyüce’nin de Süleyman Şener’in elini öperek kutlaması dikkat çekti.
Dünkü toplantıda ayrıca İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanı içerisinde işletme ruhsatı bulunmayan işyerlerine ait raporla, Plân ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan su değirmenlerinin bakım onarımına ilişkin raporlar görüşülerek kabul edildi.
İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısı, İl Özel İdaresi 2016 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi ile 92 milyon 800 bin lira olarak belirlenen bütçesinin ad okunmak suretiyle oylanarak kabul edildi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim