CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, 15 Temmuz kalkışmasının ardından demokrasinin ne kadar önemli olduğunun herkes tarafından görüldüğünü dile getirerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinin de ileriyi ne kadar iyi gördüğünün ispatı haline geldiğini vurguladı.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kimseye yedirmeyeceklerini kaydederken, Nurettin Karaca ise emperyalizmin gittiği ülkelere hiçbir zaman barış götürmediğini, vatan olmayınca ne dinin ne mezhebin olmayacağını anlattı. Darbe girişiminin Türkiye’yi yok etmeye yönelik bir hareket olduğunu belirten Karaca, insanların görüşleri ne olursa olsun başka bir yerde yaşama şansının bulunmadığını vurguladı.
Toplantıda Yusuf Kaya ve Ahmet Tuna’nın ardından söz alan MHP İl Genel Meclisi Üyesi Celal Güngör ise hiçbir darbenin demokrasiden iyi olamayacağını vurgulayarak, Alparslan Türkeş’in “Mesele vatansa hepimiz ölelim ama mesele makamsa hepiniz ölün” sözünü hatırlattı.
Tarikat ve mezheplere karşı olduğunu söyleyen CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Haydar Erdem de tarikat ve mezheplerin insanları ayrıştırdığını, kutuplaştırıp parçalara ayırdığını belirterek kardeşçe yaşamak istediklerini vurguladı.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim