Murat Kırçı, şehitlerimizi rahmetle anarken, Çanakkale Zaferi'ni idrak etmenin, Çanakkale Geçilmez şuurunu anlamakla mümkün olacağına dikkat çekti.

Tarihimizde büyük önem arz eden Çanakkale Zaferi, Türk'ün canı pahasına ana vatanını savunmasını anlatan en önemli tarih sahnelerinden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Kırçı, Çanakkale Kahramanlarının bu zaferi hoşaf suyu ve bir miktar etmekle elde ettiğini hatırlatarak, "TBMM'de 500 çeşit yemekle Çanakkale ruhunu anlayamazsınız" değerlendirmesinde bulundu.

Çanakkale'de 7 düel bir olup Türkiye'yi ele geçirme çabasında iken din, dil, ırk ayrımı yapmadan birlik olan ecdadımızın mücadelesinin tüm dünyaya örnek olduğunu söyleyen Bağımsız Aday Kırçı, şu anda Türkiye'de bulunan siyasi parti yöneticilerinin Milleti kin ve nefrete sürükleyen ifadeleriyle Çanakkale ruhuna aykırı hareket ettiklerini kaydetti.

Kırçı, "Bu vatan bizim, bu millet bizim. Bize bu cennet vatanı canları ile emanet bırakan tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Rabbim şehadetlerini makbul eylesin. Ruhları şadolsun" dedi. (Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim