Çorum’da manda yetiştiriciliği ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verildi.
Çorum İli Manda Yetiştiricileri Birliği Manda Islahı Proje Teknik Elemanı Ziraat Mühendisi Özlem Tepe tarafından verilen bilgide, birlik çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
Çorum’da 185 üyeye hizmet verdiklerini anlatan Tepe, manda yetiştiricilerinin halinden memnun olduğunu ancak bazı sorunlarla karşılaştıklarını kaydetti.
Manda ürünlerinin satışları konusunda dengesizlikler bulunduğunu anlatan Tepe, üreticilerin bir kooperatif altında toplanması gerektiğini söyledi. Çorum’da 2100 civarında kayıtlı manda bulunduğunu söyleyen Özlem Tepe, ıslah projesi ile Çorum’daki yetiştiricilere 2015 yılı kapsamında 619 bin 374 lira destek aktarıldığını ifade etti.
Verilen bilgilerin ardından İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya daha önce manda yardımı yapmakla ilgili bir çalışma istendiğini hatırlatarak bu konunun oylanmasını ve her meclis üyesine 2 manda verilmesini bu mandaların da köylerden birinde maddi durumu iyi olmayan bir aileden kadına verilmesini istedi. Öneri meclis üyeleri tarafından kabul edildi.
Toplantıda Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından getirilen manda yoğurdu da meclis üyelerine tatmaları için ikram edildi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim