Verilen önergede Sağlık Müdürlüğü’nün lösemi ile ilgili çalışmalarının ne olduğu Çorum’da LÖSEV çalışmalarının ne olduğu, kemik iliği nakli ve kemik iliği bağışlanması ile ilgili çalışmaların ne düzeyde olduğu ile ilgili konularda araştırma yapılarak meclis ve kamuoyunun bilgilendirilmesi istendi.
Konu incelenmesi için Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi.

“ÖĞRETMENLER KAMUOYUNU İYİ KULLANIYOR”
Eğitimde kalitenin artırılması, dersliklerde öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim görebilmesinin sağlanması konusunda ne gibi çalışmaların yapıldığı ile ilgili İl Genel Meclisi Üyeleri Yusuf Kaya ve Ekrem Yıldırım’ın verdiği önergenin ardından CHP ve AK Parti sıralarından görüşler açıklandı.
Önergeyi verenlerden Ekrem Yıldırım’ın bazı branşlarda öğretmen eksiğinin bulunduğunu belirtmesinin ardından konuşan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, atanamayan çok sayıda öğretmen bulunduğunu ve öğretmen açığının bulunmasına rağmen öğretmenlerin işsiz kaldığını kaydetti.
İl Genel Meclisi toplantısını yöneten Ali Sami Odabaş da öğretmenlerin kamuoyunu çok iyi kullandığını kaydederek, herkes atanacak diye bir durum bulunmadığını söyledi. Odabaş, atama yapılmasını kendilerinin de istediğini ancak herşeyin sırasıyla yapılması gerektiğini anlattı.
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Polat da eğitimin önemli olduğunu ve destek verildiğinin belirtilmesine rağmen öğretmenlere kadro verilmediğini, bir kısmının vekil olarak ya da sözleşmeli çalışarak çalışmak zorunda kaldığını kaydetti.
Konuyla ilgili görüşlerini belirten Abdullah Meteoğlu da son yıllarda açılan kadroların büyük bölümünün eğitime yönelik olduğunu söyledi. ayrılan bütçenin; eğitime ne kadar önem verildiğinin göstergesi olduğunu dile getiren Meteoğlu, “Eğitimci arkadaşlarda seçicilik var. Atansalar da memnuniyetsizlik ya da görevi kabul etmeme gibi durumları oluyor” dedi.
Konuşmaların ardından konu incelenmesi için Milli Eğitim Komisyonu’na havale edildi.

ANIZ YAKMANIN CEZALARI İLE İLGİLİ MECLİSE BİLGİ VERİLECEK
İl Genel Meclisi Üyeleri Abdurrahim Karagöz ve Erhan Akar tarafından verilen önergede ürünlerin hasadından sonra tarlada anız yakmalara rastlandığı kaydedilerek anız yakma ile toprağa, mikroorganizmalara ve toprakta yaşayan hayvanlara zarar verildiği bu konu ile ilgili caydırıcı ne gibi tedbirlerin alındığı konusunda meclise bilgi verilmesi istendi.
Ali Sami Odabaş da konuşmasında konunun önemli olduğunu ve yakın zamanda hasat mevsiminin başlayacağını ifade ederek, bu konunun temmuz ayında meclisin tatil yapacak olması nedeniyle hasattan sonra görüşülebileceğini ifade etti. Konu incelenmesi için Tarım Komisyonuna havale edildi.

TAŞINMAZLAR SATILMAYACAK
İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu İl Özel İdaresine ait taşınmazların satılmamasını istedi.
Konuyla ilgili raporu okuyan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Çelik, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait Ayarıkta bulunan 14 adet arsa vasıflı taşınmazın verilen önerge doğrultusunda incelendiğini ve arsaların ileriki tarihlerde satışının yapılmasını uygun gördüklerini anlattı. Çelik, bölgede yapılanmaların bulunduğunu ve ileriki tarihlerde satılması durumunda daha çok gelir elde edileceğine inandıklarını vurguladı.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim