Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci’nin başkanlığında gerçekleştirilen ziyaretlerde Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Tahir Eşkil, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız, Toç Bir-Sen Şube Başkanı Arzu Özkader, Büro Memur-Sen Şube Başkanı Erdoğan Cengiz, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Burhan Şahin, Kültür Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Bayrak, Enerji Bir-Sen İl Temsilcisi İsmail Temur, Bayındır Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Bayrak, II. Nolu Eğitim Bir-Sen Başkanı Erol Çalmaz, Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Şahinbaş ve Çorum Diyanet-Sen Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Şanal hazır bulundu.
Ak Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Memur-Sen eski Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret ettiklerini belirten Memur Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatci, “15 Temmuz Cuma gecesi milletin bağımsızlığını, namusunu korumak için sokağa çıkan, tankların önünde birer kahraman olarak dikilen, mübarek kanlarıyla bayrağının hürriyetini, milletinin istiklalini muhafaza eden şehitleri rahmetle, minnetle anıyorum. Meclisimiz, 15 Temmuz’da demokrasiye kasteden alçakça saldırıların hedefi oldu. Vatan hainleri tarafından, tarihinde ilk defa bombalandı. Kahramanca direndi. Gazi unvanını bir kez daha hak etti” dedi.
Türkiye’nin bir bütün olarak kendisine yakışanı yaptığını kaydeden Saatci, ziyaretlerde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Demokrasimiz olgunluk imtihanını başarıyla geçti. Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik kurumları, artık kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu kanıtladı. Ülkemizin 93 yıldaki tüm siyasi ve ekonomik kazanımlarına kast edenler, başarısız oldular. Bizler, önde gelen sivil toplum kuruluşları olarak, Cuma gecesinin o karanlık saatlerinin birlik ve beraberlik içinde aşılmış olmasından mutluyuz. Bugün burada, Cuma gecesi oluşan demokrasi mutabakatının devam etmesini talep etmek üzere Gazi Meclisimizdeyiz. Bundan böyle ülkemizin geleceği için adımlar atılırken, bugünkü demokrasi mutabakatı hiç unutulmasın. Ortak akıl daim olsun. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini hiçe sayan, bu darbe teşebbüsü; ülkemizin kurumsal altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini hepimize gösterdi. Bu yönde tedbirlerin alınacağı, adımların atılacağı yer; Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Bir yandan, milli egemenliğe saldıran vatan hainlerinden hukuka uygun olarak, yüce Türk adaleti önünde hesap sorulmalı. Öte yandan, bu tür alçakça saldırıları engellemek için siyasetin alması gereken tedbirler hızla hayata geçirilmeli. Kahraman ordumuzun ve vatansever askerlerimizin hiçbir şekilde yıpratılmaması gerekir. Memur-Sen olarak milli iradeye sahip çıkıyoruz. Geleceğe ve çocuklarımıza daha güçlü, daha huzurlu; daha müreffeh, daha demokratik bir ülke bırakmak hepimizin görevidir. Bu nedenle, hızla hep birlikte çalışmaya odaklanmalıyız. Türkiye’de bundan sonra kimse darbeye teşebbüs etmeyecek. Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, bayrağı indirmeyeceğiz, bir başka devlet kurdurmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devletini acıyla, kanla, gözyaşıyla kurduk. Bu devleti kurmak için ecdadımız ateşle imtihan oldu. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında binlerce vatan evladı kanlarını canlarını verdiler. Devlet kurmak için verdiğimiz mücadele, bütün dünyanın saygısını kazandı. Mazlum milletlere örnek bir devlet kurduk. Dedelerimizin bizlere canlarıyla emanet ettiği bu devleti de ebediyete kadar kanımızın son damlasına kadar savunmaya hazırız.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim