Çorum’un sanayi konusunda önemli illerden biri olduğunu söyleyen Karaca, ihracatın diğer illere göre ileride olduğunu ancak kriz dönemlerinde Çorum sanayisinin de sıkıntılar yaşadığını vurguladı. Karaca Çorum sanayisinin daha da güçlenmesi için sağlanan destek ve teşviklerin durumunun incelenmesini ve finansal bakımdan bu durumun yeterli olup olmadığı konusunda meclis üyelerine bilgi verilmesini istedi.

“MEZBAHALARIN KAPASİTESİ ÇORUM İÇİN YETERLİ”
İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Mehmet Tatlısu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na havale edilen hayvansal gıdaların hijyenik ortamlarda üretilip tüketiciye ulaştırılan mezbahaların durumu ile ilgili hazırlanan rapor hakkında bilgi verdi.
Mezbahaların belediyeden ruhsat aldıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden de hijyen ve diğer konular içinde onay almak zorunda olduğunu ve Çorum’da onay alan mezbahanın bulunmadığını ifade etti. Mezbahaların 01.07.2016 tarihine kadar onay olmak zorunda olduğunu kaydeden Tatlısu, Çorum’da 5 mezbaha bulunduğunu ve kapasitenin Çorum için yeterli olduğunu belirtti.
Mevcut mezbahaların yılda en az 2 defa denetiminin yapıldığını ve hem işyerinin veteriner hekimi hem de resmi veteriner hekimin kesime refakat ettiğini kaydeden Tatlısu, veteriner hekimlerin kesim bitene kadar mezbahada bulunduklarını vurguladı.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim