İl Genel Meclisi Şubat ayı üçüncü toplantısı Halil İbrahim Kaya yönetiminde yapıldı. Açılış, yoklama ve bir önceki toplantıya ait karar özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda üyelerin verdikleri önergeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantıda daha sonra mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait merkez Tepecik Mahallesi’ndeki imar planında okul yeri işaretli olan 5 bin 985 metrekare alanlı taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı adına tahsis edilmesiyle ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu okundu.

Komisyon Başkanı Ali Sami Odabaş, söz konusu arsanın tahsisini ilgili kanunlar gereği uygun bulduklarını dile getirdi. Komisyonun raporu aynen kabul edildi.

İl Genel Meclisi’nde daha sonra ise İskilip Tarımını Geliştirme Derneği (İSTARGE) tarafından yürütülen çalışmalar ele alındı. Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na geçen ay havale edilen önerge ile ilgili Nurettin Karaca üyeleri bilgilendirdi. İSTARGE’nin hedefleri hakkında bilgi vererek 2002 yılında bir avuç gönüllü tarafından ilçenin doğal ve kültürel kaynaklarının ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla kurulan derneğin ilk işinin ürünlerin envanterini çıkarmak olduğunu vurguladı.

Belirlenen ürünlerle ilgili akademik çalışmalar yapıldığını, ulusal ve uluslararası etkinliklere katılım sağlandığını, çeşitli desteklerle üretimin artırılarak üreticinin eğitildiğini anlatan Karaca bu çalışmanın Çorum’da diğer bölgelere de örnek olabileceğini vurguladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim