Bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün bazı Bakanlık bürokratlarıyla Çorum’a gelen Müsteşar Yardımcısı Bilgili, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan’ın konuğu oldu.

Dünkü ziyarette Müsteşar Yardımcısı Bilgili’ye Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Özel Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör, Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitimi Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük eşlik etti.

Ahmet Emre Bilgili, Çorum’da Belediye ve Millî Eğitim Müdürlüğü’nün güzel bir işbirliği sergilediğini belirterek, “Bu işbirliğinin diğer şehirlerimize de örnek olmasını diliyorum.” dedi.

Eğitim ve kültürün iç içe olması gerektiğini vurgulayan Bilgili, “Kültürün, eğitim hayatından sonra da devam etmesini, gelişmesini arzuluyoruz. Teknoloji hayatımıza o kadar çok girdi ki kitap okumayı maalesef çoğumuz erteliyoruz. Çorum’da MEM ve Belediye öncülüğünde oluşturulan okuma gruplarının sayıca fazlalığı bizleri memnun etti. Bunun daha da artarak devamını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin kurucusu Ekrem Erdem’le yakın dostluğundan ötürü ilk şubenin Çorum’da açıldığını belirterek, “Millî Eğitim ve Belediye işbirliğiyle oluşturulan yaklaşık 10 bin 300 okuma grubumuz var. Bu okuma gruplarımıza bugün 4500 yeni kitap dağıtımı gerçekleştireceğiz. 28 Aralık’ta Çorum’a gelecek olan Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’la da okullarımıza açılan kütüphanelere 88 bin adet kitabın sembolik dağıtımını yapacağız. Kentimizin kültür çıtasını yükseltmek için Belediye olarak tüm samimiyetimizle çaba gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Külcü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Müsteşar Yardımcısı Bilgili ve beraberindekilere teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim