Saat 17.30’da başlayan adalet nöbeti, günün anısına “adalet” tişörtünün imzalanması ile sona ermek üzere iken, park içeriden bir iki el patlama sesi duyuldu. Önce silah sesi sanılan patlamanın maytaptan kaynaklandığı öğrenildi.

Olay yerinin yakınında bulunan güvenlik görevlileri, patlama sesinin ardından hemen harekete geçerek, sesin geldiği noktaya gelerek incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemede patlamanın, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, reklam panosunun altına bırakılmış maytaptan kaynaklandığı tespit edildi.

Kısa süreli bir panikten sonra patlamanın nedeninin ortaya çıkması üzerine, eylemlerini sonlandırmak üzere olan grup, bir süre daha adalet nöbetlerine devam etti.

CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan ise, kısa bir konuşma yaparak, her kim yapmış olursa olsun, bu tür olayların kendilerini asla yıldıramayacağını ve korkutamayacağını belirterek, yaşanan olaya tepki gösterdi.

Çevrede bulunan bazı vatandaşlar, park içerisinde 15-16 yaşlarında iki kişinin koşarak kaçtığını gördüklerini, patlamanın ise daha sonra duyulduğunu ifade etti.

Bu arada adalet nöbetinin ilk dakikalarında “Rabia” işareti yapmaya kalkışan 15-16 yaşlarında bir genç, grup tarafından herhangi tatsızlığa meydan vermeden eylem yerinden uzaklaştırılmıştı.

Polisin yaptığı incelemede; patlamanın halk arasında ‘kızkaçıran’ olarak da bilinen maytaptan kaynaklandığı anlaşıldı.

Olayın ardından bir süre daha adalet nöbetlerini sürdüren grup, daha sonra sessizce dağılarak, eylemlerini sonlandırdı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim