Aydın’da bulunan Tales Matematik Müzesi olarak illeri ziyaret ettiklerini ve öğrencilerin matematiğe dokunabilmelerini sağladıklarını anlatan Tales Matematik Projesi Koordinatörü Seyfettin Vural, müzede alanında uzman matematik eğitmenleri tarafından matematiğin hikayelerle anlatıldığını ve teoremlerin mantıksal yolla ıspatlandığını dile getirdi. Vural; Pascal üçgenine, seri açılımlardan ardışık sayıların toplamına, tam kare açılımının geometrik ispatından, Mimar Sinan Köprüsü’ne, Sezar şifrelemesi gibi mantıksal oyunlarla öğrencilerin matematiğe bakış açısını değiştirmek istediklerini vurguladı.

Açılışa Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu ve davetliler katıldı.

Açılış öncesi konuşan Bahçeşehir Koleji İlkokul Müdürü Songül Keskin, güzel bir etkinlik olacağını ve etkinliğin 4 gün boyunca devam edeceğini anlattı. Keskin etkinliğe çok sayıda okulun katılacağını ve öğrencilerde matematik konusunda bir farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de, matematiğin genelde korkulan bir ders olduğunu, ama tüm sayısal derslerde matematiğin bulunduğunu vurguladı. Büyük, matematiğin geliştirilmesi ile birlikte herşeyin daha kolay hale geleceğini belirterek, Bahçeşehir Koleji ve müzenin açılmasında emeği bulunanlara teşekkür etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim