Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı ve illere yollanan genelge kapsamında Ticaret İl Müdürlüğü, İl Defterdarlığı ve Çorum Belediyesi Zabıta ekiplerinden oluşan bir komisyon kuruldu. Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım ve beraberindeki komisyon üyeleri market ve pazarda denetimlerine başladı.

Komisyon sabah saatlerinde Cuma Pazarı’na giderek buradaki fiyatları incelerken, öğlen saatlerinde ise kent merkezindeki bazı marketlerde inceleme yaptı. Yıldırım ve beraberindeki komisyon üyeleri domates, biber, patlıcan ve patates gibi ürünler başta olmak üzere bir çok meyve ve sebzenin hal, pazar ve marketlerdeki alış ve satış faturaları incelendi.

Haksız fiyat artışı ve fırsatçılığın önlenmesi amacı ile ülke genelinde başlayan denetimleri ilimizde de başlattıklarını söyleyen Fikret Yıldırım, “Amacımız vatandaşlarımızı ve tüketicilerimizi korumak” diye konuştu.

31 Ağustos 2018 tarih ve 30521 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile anılan yönetmeliğe eklenen “Tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” maddesi uyarınca Bakanlığın ilgili genelgesi uyarınca Fikret Yıldırım yönetiminde kurulan komisyonda ilgili kurumlarda görev yapan Aykut Çınar, Hakan Demirci, Mustafa İlhan Yağlı, Ufuk Akgöl, Fatih Sak, Erol Gucuk, Furkan Acar, Bekir Keş’in yer aldığı da öğrenildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim