Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği (HGYD) tarafından düzenlenen ve Sampila Ocakbaşı'nda gerçekleştirilen kahvaltılı sohbet toplantısına katılan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, Çorum gündemini değerlendirerek, kentin temel sorunları ve beklentileri, Ticaret Borsası'nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Bu güzel sohbet imkanını sağlayan ve Ticaret Borsası kurumunu kahvaltıda konuk eden Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği'ni teşekkür eden Ali Bektaş, Çorum basınının gerek birlik ve beraberliği, gerekse kent adına verdikleri hizmetlerin, fedakar çalışmalarının övünç kaynağı olduğunu, şehir dışında bulundukları her ortamda bu durumu örnek gösterdiklerini anlatarak, bir şehrin gelişmesi için öncelikle medyanın gelişmesi gerektiğinin altını çizdi.

BORSA'DA 65 ÇEŞİT ÜRÜN İŞLEM GÖRÜYOR
Çorum Ticaret Borsası'nın çalışmaları ve faaliyet alanlarıyla ilgili bilgiler veren Ali Bektaş, 157 işyerini kapsayan Ticaret Borsası'nda 24 kişinin görev yaptığını, Amasya ve Merzifon'da tescil bürolarının bulunduğunu, Çorum ve bölgede yetişen 65 çeşit ürünün işlem gördüğünü, Hayvan Pazarı'nın da faaliyet alanı içerisinde olduğunu söyledi.

“DEMİRYOLU OLMADAN ÇORUM GELİŞMEZ”
Ticaret Borsası Başkanı Bektaş, Çorum'un kalkınması, gelişmesi için mutlak suretle demiryoluna ihtiyaç olduğunu dile getirerek, bu şehrin bakana, güçlü bir siyasi iradeye sahip olması gerektiğini vurguladı.
Merzifon Havaalanı'nda mutlaka Çorum adının geçmesi gerektiğini anlatan Bektaş, “Limanı, demiryolu, bakanı olmayan bu şehir, giderek tıkanıklık yaşıyor. Bunu aşmanın yolu ulaşım ve nakliye imkanlarını genişletmekten, bu şehre bakan kazandırmaktan geçiyor. Çorum, hükümete gereken desteği verdi. Artık destek verme sırası hükümette ve devlette. Çorum'dan bir bakan çıkması bu şehre büyük katkı sağlar. Yeni dönemde bakan çıkarma umudumuz güçlü bir şekilde devam ediyor" dedi.

"ÇORUM, KÜLCÜ GİBİ BİR BAŞKANDAN DOLAYI ÇOK ŞANSLI"
Çorum'un en büyük şansının Muzaffer Külcü gibi bir belediye başkanına sahip olması olduğunu ifade eden Ali Bektaş, AK Parti'nin Çorum'a en büyük yatırımının Külcü olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz yıllarda şehir dışında bir alana Ticaret Borsası Kompleksi kurmak istediklerinde kamuoyundan eleştiri aldıklarını, ancak kompleksin tamamlanması ve hizmete açılmasının ardından aynı bölgeye kamyon garajı, hal, traktörcüler sitesi, terminal gibi büyük yatırımların yapıldığını, dolaysıyla Ticaret Borsası'nın kısa zamanda cazibe merkezi haline geldiğini dile getiren Bektaş, bu durumun yaşanmasında Külcü'nün büyük katkı ve desteğini gördüklerini, bu açıdan kendisine sonsuz teşekkür ettiklerini söyledi.
Ticaret Borsası'nın imar sorununun da Külcü'nün desteği ile çözülebileceğini inandığını dile getiren Bektaş, “İmar sorununun çözümü noktasında Külcü'ye güveniyoruz" diye konuştu.
Çorum mücavir alan sınırları içinde tavuk çiftlikleri konusunda alınan karardan dolayı da Belediye Başkanı Külcü'yü tebrik eden Ali Bektaş, tavuk çiftliklerinin şehir dışında konuşlanmasıyla istihdamın, üretimin daha da artacağına inandığını söyledi.

"SİYASET DIŞI BİR KURULUŞUZ"
Çorum Ticaret Borsası olarak siyaset dışı bir sivil toplum kuruşu olduklarını, kentin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından yana olduklarını, bu nedenle de temel sorunların çözümünü beklediklerini, eleştirilerinin ve taleplerin muhalefet olarak algılanmaması gerektiğini anlatan Bektaş, "Bizler siyasi değiliz ancak sorunları çözen mercii de siyaset kurumudur. Demokrasiye inanıyoruz. Halkın kararına da her zaman saygı duyduk. Bugüne kadar merkezi iradenin yanında olduk, bundan sonra da öyle olacağız" şeklinde konuştu.

"FARKLILIKLARIMIZI ZENGİNLİK OLARAK DEĞERLENDİRELİM"
Çorum'un büyük girişimcilere, büyük beyinlere sahip bir il olduğunun altını çizen Bektaş, “Çorum'da taş taş üstüne koyan herkese minnet borçluyuz. Bu memlekete hizmet edenlere teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendirelim, memleketimizin kıymetini bilelim. Çorum'da çok güçlü beyinler var. Bu beyinler artık ülke yönetiminde de söz sahibi olmalı" dedi.
Ali Bektaş, Milli Piyango ihalesini almaya hak kazanan Çorumlu İşadamı Ahmet Ahlatcı'yı da tebrik ederek, Ahlatcı'nın Çorum'un adını dünyaya duyurduğunu söyledi.
Bektaş, ayrıca Halkların Demokratik Partisi Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirerek, halkın provokasyonlara gelmemesini, sükunetini ve birliğini korumaya özen göstermesini istedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim