Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde, 19 Eylül 2013'te gerçekleştirilen silahlı saldırıda Emine İpek (27), çocukları Narin (10) ve Nizamettin İpek (7) ile Ayşe Sürer (38) ve oğlu Süleyman Fırat Sürer (4) hayatını kaybetmiş, Hasibe Amak da yaralanmıştı. Olayın ardından soruşturma başlatılmış ve 9 şahıs gözaltına alınmış, 2 şahsın da yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Tutuklanan 9 şahıstan Cevzat Dağ ve Mehmet Emin Erkan ilk duruşmada, Mehmet Erkan sonraki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ayrıca öldürülen ailenin evi de Şubat 2013’te yakılmıştı.

Güvenlik gerekçesiyle Çorum’da görülen ve 9 Ekim 2015’te sonuçlanan davada, tutuklu sanıklar Abdulkadir, Mehmet Sıraç, Mehmet Masum, Diyaeddin ve Abdulselam Erkan ile tutuksuz sanıklar Ramazan, Hasan ve Mehmet Emin Erkan'ın, TCK'nın “tasarlayarak, kan gütme saikiyle çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme” suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, tutuklu sanık A.E'nin (16) de 5'er kez 24 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmedilmişti. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuksuz sanıklar hakkında da yakalama emri çıkartılmıştı.

Şahıslardan Ramazan Erkan’ın Savur ilçesine bağlı İşgören köyü kırsalında saklandığı bilgisini alan jandarma, dün akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda kıskıvrak yakalanan şahıs cezaevine gönderildi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim