Türkiye’de 5 ilde şubesi bulunan Lord Maraş Dondurma, kentimizin işlek caddelerinden Ilıca Caddesi’nde hizmete açıldı.

Emmi Cafe yanındaki Lord Maraş Dondurma, hakiki Maraş dondurma lezzetini Çorum halkını tattırmayı hedefliyor.

YÜZDE 80 KEÇİ SÜTÜ

İşletmeci Mehmet Sürün, yüzde yüz süt, salep ve keçi boynuzundan oluşan dondurmaları hakkında bilgi verirken, Çorum halkının damak zevkine hitap etmeyi amaçladıklarını, yüzde 80 keçi sütü kullandıklarını anlattı.

Lord Maraş Dondurma’nın 16 çeşit dondurması olduğunu belirten Mehmet Sürün, bunlardan birinin sade, birinin çikolatalı, 14’ünün ise meyveli olduğunu, meyveli dondurmaların gerçek meyveden yapıldığını söyledi.

30 DAKİKA ERİMİYOR

Lord Maraş Dondurmalarının diğer bir özelliğinin de 30 dakika boyunca erimemesi olduğunu belirten iş yeri sahibi Mehmet Sürün; “Çorum halkına biz dondurmayı yarımşar kiloluk paket halinde sunuyoruz. Dondurmalarımız 30 dakika boyunca erimediği için ev ve iş yerlerine götüren müşterilerimiz rahatlıkla tüketebilmektedir. Ürünlerimizde kesinlikle katkı maddesi ve glikoz bulunmamaktadır. Dondurmalarımız ayrıca süt, salep ve keçi boynuzundan yapıldığından dolayı çocukların gelişiminde büyük katkı sağlamaktadır.” dedi.

BU TADI AİLE BOYU YAŞAYIN

Sürün, Çorum halkının gerçek Maraş dondurmasının tadını aile boyu yaşaması için açılışa özel kilo fiyatını 35 liradan 24 liraya düşürdüklerini söyledi.

Lord Maraş Dondurması olarak ayrıca tatlı satışlarının da bulunduğunu belirten Sürün, tatlıların tereyağından yapıldığını ve glikoz şurubu içermediğini, tulumba, kadayıf ve baklava çeşitleri sunduklarını kaydetti.
AYRICA YÖRESEL ÜRÜNLER

Tatlı ve dondurmanın yanı sıra yöresel ürün lezzetlerini Çorum halkına sunduklarını belirten Mehmet Sürün; “İşyerimizde yöresel olarak Maraş pul biberi, Malatya kayısısı, Malatya dut pekmezi, zeytinyağı, Adana şalgamı, nar ekşisi, Kayseri mantısı gibi yöresel ürün satışlarımız mevcuttur.” diye konuştu.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim