Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir’in eşlik ettiği ziyarette Bakan Kılıç, partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, Bakan Akif Çağatay Kılıç’tan övgüyle söz ederek, kendisini Çorum’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından söz alan Bakan Kılıç, kendisinin Samsunlu olduğunu ve Çorum’un kardeş şehir olması nedeniyle ikinci bir memleketi gibi gördüğünü söyledi.

16 Nisan Referandumu ile ilgili görüşlerini de paylaşan Bakan Kılıç, “Hükûmet Sistemi değişikliği konusunda tüm Ak Partili milletvekillerinin imzasıyla teklifimizi Meclis’e sunduk. Milletvekilleri olarak biz üzerimize düşeni yaptık. Artık karar milletin olacak.” dedi. Bakan Kılıç, Meclis’te değişiklik paketinin görüşülmesi sırasında CHP’nin sergilediği tutumu da eleştirdi.

Anayasa değişikliği ile seçilme yaşını 18’e düşüreceklerini anımsatan Bakan Kılıç, “Ana muhalefet partisinin bu konuda kafaları bulandırmasına müsaade etmeyeceğiz. Sandığa gidip seçmesini bilen 18 yaşındaki bir genç, seçilmesini de bilir. Biz, seçme hakkı olan 12 milyon genç nüfusun, temsil etme hakkının da olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.

15 Temmuz ve 28 Şubat müdahalelerine de değinen Kılıç, “Bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat’ı milletimiz tarihin kara sayfalarına gömmüştür. 15 Temmuz gecesi yaşatılmak istenen o karanlık ise 16 Temmuz sabahı ak bir aydınlığa dönüştü. Birkaç gün önce bir gazetede ‘Karargâh rahatsız’ şeklinde atılan manşetle şahsımız üzerinden algı operasyonu çekmek isteyenler kendi başlarına çorap örer. Türkiye’de manşetlerle ayar çekme dönemi bitmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç’a konuşmasının ardından İl Başkanı Mehmet Karadağ tarafından, İskilip Halk Eğitimi Merkezi’nde hazırlanmış ve üzerinde mütevazılığı simgeleyen “Vav” harfinin bulunduğu bir ahşap işlemesi hediye edildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim