Yerel ligde geçen sezon 28 maçta 20 galibiyet, 8 beraberlik alıp yenilgisiz şampiyon olarak eyalet ligine (Landesliga) yükselen Mannheim Türkspor’a “BAKTAT”ın desteğinin “doping” etkisi yapması bekleniyor.

Mannheim Türkspor’un olağan genel kurulunda tek aday olarak seçime giren Kadir Baklan, oybirliği ile Kulüp Başkanlığı’na getirildi.

Kadir Baklan, Başkanlık görevini üstlendikten sonra, bir üst yönetim modeli oluşturduklarını ve sözkonusu üst yönetimin altındaki kadrolarda değişiklik yapılmayacağını ifade etti.

Mannheim Türkspor Başkanvekiliği’ne getirilen İlker Polat ise, üst kurulun denetiminden oluşturulacak danışma kurulunun sorumlu olacağının altını çizdi. Dini, siyasi hiçbir ayrım yapılmaksızın insanların spor etkinliklerinde Türkspor çatısı altında bir araya geleceğine deyinen Polat, “işimizi spor ahlakı içerisinde yapacağımızı taahhüt ediyoruz” dedi.

Önümüzdeki dönemde kulübü geliştirmek için kollayı sıvayan Kadir Baklan, öncelikle bir tüzük kurultayı düzenleyerek, Türkspor’un 1987 yılından kalma tüzüğünü zamana uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor. İki ay içinde eksiklikleri hızlı biçimde gidermek için çaba sarfedeceklerini belirten Baklan, kulübe yeni üyeler kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kadir Baklan, yeni sezona tesisleşme sorununu çözerek gireceklerini, altyapıya önem vereceklerini belirterek, “Artık üst liglerde oynayacak gençleri kendimiz yetiştireceğiz. Kapılarımızı her ulustan gençlere açacağız. Mannheim‘daki sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerimizi güçlendireceğiz.” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim