Ak Parti Kadın Kolları Genel Kurulu’nda konuşan Külcü, toplumun manevi değerlerinin önemine dikkat çekerek, maneviyattan yoksun toplumlarda bu tür vahşice olayların meydana geldiğini iddia etti.
“2 gün önce Özgecan kızımızın vahşice öldürülmesi ile sarsıldık” diyen Külcü, “Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesi ve milletimize ise başsağlığı diliyorum. Bu olay ferdi bir olay değil. Bu olay, bu suç insanlığın vicdanına karşı işlenmiş bir suçtur. Özgecanlar niçin ölüyor? Ellerinde Molotof kokteyli olan çocuklar sokak aralarında nasıl dolaşıyor? Bunları bu ortamlara iten psikoloji nedir? Bunları konuşmamız lazım.
Her insanın ve toplumun beslendiği değerler vardır. Bunlar bazen din, bazen gelenek ve görenek, bazen de adet olarak karşımıza çıkar. Siz bir toplumu manevi değerlerinden soyutlarsınız böyle vahşet olayları ortaya çıkar” dedi.
Külcü, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Artık kadın kolları kongrelerimiz bile salonlara sığmıyor. Ak Parti’nin 10 milyon üyesi var. Bunun 4 milyonunu yani yüzde 40’ını kadınlar oluşturuyor. Tüm bunlar çalışmanın ve azmin sonucudur. İnşallah daha nice 10 yılları bu teşkilatlarla birlikte yaşayacağız. 2001’den buyana görev yapan bütün teşkilat mensuplarımıza şükranlarımızı arz ediyorum.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim