Panele Vali Ahmet Kara, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, oda başkanları, birlik başkanları ve davetliler katıldı.
Panelin açış konuşmasını yapan Damızlık Manda Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Şaban Sarıca, amaçlarının kaybolmaya yüz tutmuş bir değer olan mandacılığın tekrar canlandırılması, süt veriminin arttırılarak yetiştiriciler açısından gelir getirici bir hale gelmesini sağlamak ve bu doğrultuda bir yol haritası çizmek olduğunu ifade etti.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ise konuşmasında mandanın Anadolu’daki zor şartlarda en rahat yaşayan ve üretim yapılan hayvanlardan birisi olduğunu ifade ederek son zamanlarda yapılan desteklerle birlikte üretim sayısının da giderek arttığını kaydetti.
Çorum’da 2 bin baş civarında olan manda sayısının yarısını destek kapsamına aldıklarını belirten ermiş, Bakanlığın; TKDK ile birlikte çalışmaları bulunduğunu %65’lere varan hibeler verildiğini anlatarak mandacılıkla ilgili hibelerden Çorumluların da faydalanmasını istediklerini vurguladı.
Vali Ahmet Kara’nın da selamlama konuşması yaptığı programda panelin moderatörlüğünü Prof.Dr. M.İhsan Soysal yaparken Manda Islahı Projesi Çorum Lideri Mühendis Engün Ünay “Manda Islahı ve Yapılan Çalışmalar” konusunda bilgi verdi. Panelde Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. bir de sunum yaptı.


(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim