Çorum’un ev sahipliğinde Amasya ve Tokat illerini kapsayan Proje Yürütme Kurulu Toplantısı dün İkinci Bahar Restoran’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Ak Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Çorum Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Sarıca, Amasya Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Haşim Hatiboğulları ve Tokat Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Muzaffer Keser’in yanı sıra Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünden (TAGEM) uzmanlar ile proje liderleri katıldı.

Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, tarım ve hayvancılığın Çorum için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, bunların içerisinde manda yetiştiriciliği ve mandadan elde edilen ürünlerin de vazgeçilmez bir yer tuttuğunu vurguladı.

Hedeflerinin manda neslinin yok olmasının önünde geçmek olduğunu söyleyen Milletvekili Ceylan, “Manda ıslahı konusunda ilgili sivil toplum kuruluşlarına bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gerekli desteği sağlayarak, üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıda daha sonra Proje Liderleri tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin sunumlar yapıldı.

Bu bölümde söz alan Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Proje Teknik Elemanı, Ziraat Mühendisi Özlem Tepe, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle, illerde mevcut mandalar arasından en verimlilerinin belirlenerek, manda neslinin devamını ve artışının sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi.

Toplantıda ayrıca Amasya Proje Lideri Ertuğrul Kul, Tokat Proje Lider Aziz Şahin, Amasya Proje Teknik Elemanı Zübeyde Dörtok ve Tokat Proje Teknik Elemanları Halil Çınar ile Mithat Bergüzar birer sunum yaptılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim