Erdoğan Cengiz, ülke gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergilerin toplanması, devletin bütçesini yapma ve harcamalarını kontrol etme gibi iş ve işlemlerin Maliye Bakanlığı çalışanları tarafından üstlenildiğini anımsatarak, “Ülkemiz ekonomisinin can damarı olan devletimizin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenecektir.” dedi.

Erdoğan Cengiz, Şubat ayının son haftası kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Ülkemiz ve milletimiz için bu kadar önemli görevleri ifa eden Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki kamu görevlileri, Vergi Haftası’nı maalesef kutlayamamaktadır. Çünkü uğradıkları hak kayıpları, verilmeyen hakları, bozulan çalışma barışı buna engel olmaktadır.

Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden çalışan, alın teri döken, ailesinden ve kendinden fedakarlık göstererek milyarlarca vergiyi tahsil eden Maliye çalışanları, maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. İş yoğunluğunun, iş riskinin ve sorumluluğun fazla olduğu Maliye Bakanlığı’ndaki çalışanlar, musluğun başını tutmasına rağmen bu musluktan bir damla su dahi içememektedir.

Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen olarak ülkemizin, kamu görevlilerimizin kaygısını taşıyor, emek ve ekmek mücadelesi veriyoruz. Mazlumların ve mağdurların yanında, zalimlerin ve haksızlıkların ise karşında duruyoruz.

Büro Memur-Sen olarak kimseden haksız bir uygulama, haksız bir kazanç istemiyoruz. Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz. Çalışma verimliliğinin arttırılması ve moral motivasyonunun arttırılması için personelin mali ve özlük haklarda iyileştirme yapılmalıdır.” (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim