Demet Yurdasucu, Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Maliye çalışanlarının sorunlarını dile getirerek, “Kanunları uygulayan, verginin tahakkuk ve tahsilatını gerçekleştiren, yani devlet bütçesinin her kademesinde katkı sağlayan, bu işin asıl yükünü çeken çalışanların sorunları çözüme kavuşmadığı gibi, gün geçtikçe sorunlar yumak hâlini almıştır. Çalışanlar mutsuz, motivasyonları yok denecek kadar azalmış ve çalışma barışı bozulmuştur.” diye konuştu.
Maliye çalışanlarının son yıllarda hiç olmadığı kadar mağduriyet yaşadığını belirten Yurdasucu, yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“Bilgi birikimi ve her türlü donanıma sahip olan Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanları bütün olumsuz şartlara rağmen vatandaşa hizmetin en iyisini vermeye çalışmaktadır. Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda personel yetersizliği dolayısı ile her bir çalışan iki kişilik iş yapmak zorundadır. Kurumda boş kadrolara atama yapılmadığı için personelin çalışma koşulları oldukça ağırlaşmıştır. Mesai kavramı unutulmuş, yoğun çalışma temposundan dolayı sosyal yaşantısı olmayan çalışanların, kişisel ve ailevi sorunları gittikçe artmıştır.
İş tanımı yapılmadan çıkarılan 666 sayılı KHK ile aynı işi yapanlar arasında önemli ölçüde ücret farklılıkları ortaya çıkmıştır. Maliye ve GİB çalışanlarının özel hizmet tazminatları artırılarak diğer kamu kurumlarıyla eşitlenmeli ve adaletsizlik giderilmelidir. Kurumda aynı işi yapanlar arasında ücret adaletsizliği ve fırsat eşitsizliği devam etmektedir. Vergi Haftası kapsamında bir dizi etkinlik ve yarışma düzenlenmekte fakat bu etkinliklerde Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanlarının sorunlarına değinilmemektedir. Türk Büro-Sen olarak, ekonomimizin ayakta kalması için canla başla çalışan Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarının insan onuruna yakışır şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim