Maliye Bakanlığı tarafından mükelleflerin beyanname verme yükümlüklerini kolaylaştırmak adına Zafer Çarşısı AVM ile Hürriyet Meydanı’nda mobil hizmet standı açıldı.
Mükellef odaklı, kaliteli, etkin ve hızlı hizmet sunmak amacıyla 2012 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı’nca faaliyete geçirilen Gayri Menkul Sermaye İradı (GMSİ) gelirlerine ilişkin hazır beyan sistemine 2015 yılında ücret, menkul sermaye iradı ve diğer kazanç iratlarının da eklendiğini hatırlatan yetkililer, bu amaçla mükelleflere beyanname verme yükümlülüklerini yerine getirmede kolaylık sağlamak, vergiyle ilgili bilgi sunmak ve yerinde hizmet sunmak amacıyla Çorum’da Zafer Çarşısı AVM ile Hürriyet Meydanı’nda stant açıldığını dile getirdi.
Mükelleflerin artık sadece kira geliri için değil ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratları için de internet üzerinden kendilerini için hazırlanan beyannameyi onaylayabileceğini açıklayan Maliye Bakanlığı yetkilileri Hürriyet Meydanı’nda Çarşamba ve Cuma, Zafer Çarşısı AVM’de ise hafta içi her gün 25 Mart 2016 tarihine kadar mobil araçlarla hizmet vereceklerini bildirdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan yetkililer şu görüşlere yer verdi: “Beyanname vermeyen ya da eksik beyanda bulunan mükelleflerin ödemeleri gerekin vergiler cezalı olarak tahsil edilmektedir. Beyanname verecek mükellefler, ilk defa beyanname verecek olanlar dahil elektronik ortamda bunu yapabilecekleri gibi SMMM aracılığıyla da bunları verebilirler. Bunun yanında iki yerde açılan standımıza gelerek de personelimiz vasıtasıyla beyanname verebilirler. Mali Bakanlığı’nın bilgisayar programları ile analiz edilen bilgiler ışığında hazırlanan beyannameler internet ortamında mükelleflerin onayına sunulmuş durumdadır”
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim