M.Ali Şahin, önceki gün bir televizyon programında seçim bölgesi Karabük’ün doğalgaz sorunları üzerine konuşurken, Karabük, Kastamonu ve Çankırı’nın doğalgaz dağıtımını yapan Kargaz’ın Yönetim Kurulu Başkanı, Çorumlu işadamı Ahmet Ahlatcı’dan övgüyle söz etti ve Ahlatcı’yı, “Türkiye’nin en etkin sanayici ve işadamlarından biri” olarak niteledi.
Sunucunun doğalgaz konusunu açması üzerine, Kargaz’ın Karabük ve Safranbolu’nun doğalgaz dağıtımını başarılı bir şekilde sürdürdüğünü anlatan Şahin, Karabük’ün Dobran ve Akören köylülerinin kendisine “Doğalgaz önümüzden geçiyor, biz yararlanamıyoruz” şeklinde serzenişte bulunduklarını, bunun üzerine Ahlatcı’yı aradığını söyledi.
Ahlatcı’nın bu görüşme üzerine hemen atlayıp Karabük’e geldiğini ifade eden M. Ali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eksik olmasın bir sözümüz üzerine işini-gücünü bırakıp Karabük’e geldi. Konuyu anlatmam üzerine de, ‘şimdi talimat veriyorum, ekibim yarın bu köylere gidecek, hane hane dolaşıp doğalgaz abonesi olup olmayacaklarını soracak, olurlarsa doğalgaz vereceğiz’ dedi. Ahmet Bey Çorumludur ve bana göre Türkiye’nin en etkin sanayici ve işadamlarından biridir.”
Öğrendiğimize göre, geçtiğimiz Cumartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem’in de katıldığı Alaca’daki doğalgaz şebekesi temel atma töreninden sonra Karabük’e giden Ahmet Ahlatcı, TV programına konu olan bu görüşmeyi yaptı ve gece Çorum’a döndü. Pazar sabahı ise Viyana’ya uçtu.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim