Aynı isim altında, Bolu Göynük ve Samsun Havza’nın ardından inşaatı devam eden tesislerin sayısı da, Cumartesi günü Tekirdağ Saray’daki temel atma töreniyle üçe çıktı.

Katarlılarla işbirliği yapan ve çok daha büyük yatırımların hazırlığı içinde olan M.Ali Doğan, Saray’daki törende, ülkesini sevdiğini, ekonomik gücüne inandığını, yatırımlarına güvenle devam ettiğini tüm Türkiye’ye duyurdu.

Grubun ilk işletmesi olan Edremit Güre’deki Hattuşa Termal ise 2.200 yatağıyla tam doluluğu yaşıyor ve son bloğun da tamamlanmasıyla 2.500 yatak kapasitesine ulaşmaya hazırlanıyor.

Doğan Jeotermal Şirketler Grubu’nun ana firması olan Doğan Jeotermal, çevre dostu enerji iş kollarının hemen hemen tümünde, ayrıca alt yapı ve üst yapı inşaatları, endüstriyel tesisler, toplu konut ve sanayi yapılarının inşaatında, Çorumlu Mehmet Ali Doğan’ın liderliğinde, Ankara merkezli olarak 1990 yılından beri faaliyet gösteriyor.

Bunun yanında, enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması ile ilgili uygulamalarda etkin çözümler sunan uzman bir kuruluş olan Doğan Jeotermal Şirketler Grubu, sahip olduğu sinerjik potansiyeli, geniş bir yelpazeye yayılmış olan etkin hizmetleri, deneyimli kadrosu, AR-GE’si, sanayi-üniversite işbirliği modeli ve “toplam kalite yönetimi” çerçevesinde etkin çözümler üretiyor.

SEKTÖRÜNÜN LİDERİ

Doğan Jeotermal, 1994 yılından beri faaliyet göstermekte olduğu jeotermal enerji sektöründe çeşitli üniversitelerdeki teknik danışmanları dışında bünyesindeki uzman teknik kadrosu ile (jeoloji, jeofizik, hidrojeloji, inşaat, makine, endüstri, elektrik-elektronik mühendisleri) fizibilite ve proje çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ederken, jeotermal ve jeoteknik etüdlerin yapılması, merkezi ve bölgesel ısıtma sistemleri, elektrik enerjisi üretimi, endüstriyel tesislerin kurulması, termal turizm ve sağlık tesisleri, seracılık ve diğer jeotermal uygulamalar alanlarında faaliyet gösteriyor. Türkiye’de jeotermal enerji sektöründe faaliyet göstermekte olan şirketler arasında; bugüne kadar tamamlamış olduğu etüd, proje, fizibilite ve yapım taahhüt işleri, sahip olduğu uzman teknik kadrosu, referansları ile sektörünün lideri ve en büyük firması konumunda.

JEOTERMAL BORU ÜRETİMİ

Doğan Jeotermal Grup bünyesinde yer alan boru üretim firması Yalçın Boru, 1997 yılında sektörün ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılamak için Polatlı OSB’de kuruldu. Yalçın Boru; sektöre yönelik Ön İzolasyonlu Paket Boru (Jeotermal Boru) ve ek parçaları, buhar boruları ve ek parçaları ile HDPE 100 Polietilen Borular ve ek parçaları üretimini gerçekleştiriyor ve yetkili satıcısı YD Teknik firması ile de söz konusu malzemelerin her türlü taahhüt işlerini gerçekleştiriyor.

TERMAL SAĞLIK TURİZMİNE YÖNELİŞ

Ülkemizdeki termal ve kaplıca tesislerinde mevcut konsept eksikliği gerçeğinden yola çıkan Doğan Jeotermal Şirketler Grubu’nun termal sağlık turizmine yatırım kararı almasıyla, şimdiki adıyla “Hattuşa Vacation Thermal Club” projesi doğdu.

Hattuşa Vacation Thermal Club bünyesindeki ilk yatırım 2009 yılında hizmete giren Hattuşa Astrya Termal Resort & Spa, şimdiki adıyla Hattuşa Vacation Thermal Club Kazdağları, Balıkesir’in gözde tatil merkezi Edremit Güre’de konumlandı.

-Yolyapar, Genel Müdür Hilmi Önal ve Satış Pazarlama Koordinatörü Mikail Eren’le görüşmesi sırasında…

2013 yılında hizmete giren ikinci yatırım Hitit Ayaş Termal Sağlık Merkezi & Tatil Köyü (Hattuşa Vacation Thermal Club-Ankara) Ankara Ayaş Kaplıcaları Mevkii’nde, Güdül ilçesi Çağa Bölgesi’nde konumlanmış durumda.

Bir diğer yatırım, Amanos Dağları eteğindeki Erzin İsos Termal yeni adıyla Hattuşa Vacation Thermal Club Erzin, Hatay Erzin’de işletmeye girdi.

Bolu Çatak-Göynük’te yapımına devam edilen Hattuşa Vacation Thermal Club, Göynük Bolu’da ve Hattuşa Vacation Thermal Club Havza, Samsun Havza’da yakın zamanda işletmeye açılmış olacak.

Tekirdağ Saray’daki Trakya’nın ilk ve tek termal sağlık turizmi yatırımı “Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park”ın temeli ise geçtiğimiz Cumartesi günü atıldı ve inşaat süreci başladı.

KATAR’LA İŞBİRLİĞİ

Doğan Jeotermal Şirketler Grubu, termal sağlık turizm alanında körfez menşeili doğrudan yatırım sermayesi getiren yabancı yatırımcılarla ortaklık anlaşması da imzalamış bulunuyor. Dost ve kardeş Katar’ın finans katkısıyla, gerek mevcut yatırımların genişletilmesi, gerekse yeni ve daha büyük yatırımların gerçekleştirilmesi yönünde hazırlıklar yapılıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Doğan, “Bu sayede ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacağımız gibi, sürekli istihdam sağlayan ülkemiz için stratejik öneme sahip termal sağlık turizm alanında büyümeye devam edeceğiz.” ifadesini kullanıyor.

GÜRE, TERMAL TURİZMİNİN YÜZAKI

Şu anda “Hattuşa Vacation Thermal Club Kazdağları” adını taşıyan Balıkesir’in Edremit ilçesi Güre beldesindeki, devre tatil, otel ve günübirlik olarak hizmet veren tesis, Türkiye çapında termal turizminin gerçek manada “yüzakı”.

“Güre Hattuşa Termal” olarak bilinen Kuzey Ege’nin bu en görkemli tesisi, bir yandan büyümeye, diğer yandan da hizmet kalitesini artırmaya devam ediyor.

Genel Müdür Hilmi Önal, tesisin şu anda 470 odası ve 2.200 yatağıyla tam dolu durumda olduğunu, projenin son bloğu da tamamlandığında oda sayısının 550’ye, yatak sayısının 2.500’e ulaşacağını, tesisin girişinin ve resepsiyonunun çok daha görkemli hale getirileceğini bildirdi.

(Mehmet YOLYAPAR)

Editör: TE Bilisim