Vali Mustafa Çiftçi, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

26 Ağustos 1071’de gerçekleşen ve sonraki asırları kalıcı bir biçimde etkileyen bu tarihî zaferin Türk milleti için bir iftihar vesilesi olduğu kadar, Türk tarihinin de bir kilometre taşı olduğunu kaydeden Vali Çiftçi, “Tarih kitaplarında ‘Anadolu kapılarını sonuna kadar Türklere açan hadise’ olarak tanımlanan Malazgirt Zaferi, toprak kazanma gayretiyle girişilmiş bir savaştan ibaret değildir. Bu zafer, İslâm dünyasını yok etmeyi amaçlayan bir saldırıya karşı cesaretle ve vazife duygusuyla hareket eden Sultan Alparslan’ın ve yiğit ordusunun tesiri yüzyıllarca hissedilmiş bir kahramanlık destanıdır.

Sultan Alparslan ve komutanlarının gönüllere çaldığı farklı inanç, köken, dil ve kültürlere saygı mayası kısa sürede tutmuş ve bu topraklardaki yaklaşık bin yıllık kardeşliğimizin temelini oluşturmuştur. Bugün dahi aziz milletimizin aynı şuur, inanç ve kararlılıkla kardeşlik ahdimize sahip çıkıp, geçmişinden daha görkemli bir geleceğe ulaşmak için el ele, gönül gönüle olduğunu görmek bizlere mutluluk verirken, ülkemize milletimize düşmanlık besleyenleri kahretmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümünü tebrik ediyor, başta Büyük Komutan Sultan Alparslan olmak üzere, milletimizin istiklâli ve istikbâli için canını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim