Mesleğe 12 yaşında başladığını ve 45 yıldır mesleğin içinde olduğunu belirten Kılıçarslan, 1990’lı yıllarda Olgun Çelik Makas bayiliğini alarak makas tamirine başladıklarını, 2000-2015 yılları arasında Çelikyay Makasları bayiliği bulunan firmanın, şuan Dikmen Makas Bayii ve Rota V Kolları bayiliğini sürdürdüğünü kaydetti. Küçük Sanayi 87. Sokak No:5 adresinde bulunan işyerlerinde, yeni çıkan araçlardan tutun en eski araçlara kadar her türlü aracın makasını bulabilmenin mümkün olduğunu söyleyen Kılıçarslan, “Makas bizim işimiz” sloganı ile çalışmalarını sürdürdükleri gibi tanınmış kamyon üreten firmaların rot grupları ile müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı amaç edindiklerini söyledi.

Perakende ve toptan satışlarının da bulunduğunu Çorum ve bölgesinde bulunan çok sayıda işyerine araç makası temini yaptıklarını anlatan Kılıçarslan, Çorum’da araç parkı bulunan büyük firmalarla da anlaşmalarının bulunduğunu ve kendileri ile ilgili arızalarda parça temini ve araç onarımı yaptıklarını kaydetti. İki adet mobil araçlarının bulunduğunu söyleyen Haydar Kılıçarslan, aynı anda iki ayrı bölgede makas kırması sonucu yolda kalan araçlara müdahale edip kısa sürede yola çıkacak hale getirebildiklerini dile getirdi.

Bayii olmaları nedeniyle fiyatın da uygun olduğunu belirten Kılıçarslan, Çorum Sanayi Sitesi’nin yanı sıra Sanayi Çarşısı’nda da işyerlerinin bulunduğunu, isteyenlerin her türlü makas, körük, V kolları, rot vb. yedek parçaları toptan ve perakende olmak üzere temin edebileceğini söyledi.

Çorum Sanayi Sitesi’ndeki işyerlerinin 500 m2 kapalı alanı bulunurken Sanayi Çarşısı’ndaki işyerinin 80 m2 kapalı alana sahip olduğunu dile getiren Kılıçarslan, ileride büyük illere de firmanın bir şubesini açmayı hedeflediklerini vurguladı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim