İDP Dönem Sözcüsü Doç. Dr. Zekeriya Işık başkanlığında yapılan toplantıya katılan AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yıllarca birlikte hizmet ettiği sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, verdikleri samimi destek için teşekkür etti.

Zekeriya Işık’ın konuşmasıyla başlattığı toplantıda, seçimlerin sadece belediye başkanı seçimi olmadığına inandıklarını, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu fotoğrafın bütününe dünya ölçeğinden bakıldığında, meselenin gerçek yüzünün ortaya çıktığını anlattı. Türkiye’nin selameti için Çorum’da da üzerlerine düşeni yapmaya kararlı olduklarını ifade eden Işık, STK’lar olarak seçimlerin ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini ifade etti.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yola çıkış amaçlarının kuru bir makam sevdası olmadığını, Türkiye mücadelesinin Çorum cephesinde üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için bir davanın aşığı olarak yol yürüdüklerini anlattı.

Derdinin kuru bir makam sevdası olmadığını, milletin dertleriyle dertlendiklerini dile getiren Aşgın, “Eğer ki bu makamlar bizi şımartacak ya da yolumuzdan döndürecekse, Allah bize bu makamları nasip etmesin. Ben, Hazreti Ömer’in arkadaşları gibi arkadaşlar, ola ki yanlış yaptığımızda, bizi uyaracak kardeşler istiyorum. Benim için bu kardeşlerim sivil toplum kuruluşları temsilcilerimizdir. Biz yıllarca omuz omuza bu memleketin ve ümmetin derdiyle dertlenerek yol yürüdük.

Atacağımız imzalar bu memleketin hayrına olmayacaksa, Allah o elimizi kırsın ve bize memleket zararına imza atmayı nasip etmesin. Yürüdüğümüz yol hayır yolu olmayacaksa, Allah ayaklarımızı kırsın, bizi millete zarar verecek bir yolda yürütmesin. Bu kadar kesin ve kararlı söylüyorum. Benim tek muradım, bu milleti hizmet etmek ve milletin hayır dualarına muhatap olmaktır” dedi.

Makamların insanların gözlerini boyayabileceğini, aklını başından alabileceğini ancak tek güvencesinin kendisine yanlış yaptırmayacak kardeşleri olduğunu anlatan Aşgın, hakkı ve adaleti baş üstünde taşıyanlardan olacaklarını, millete hizmet davalarından vazgeçmeyeceklerini ve Çorum’da 31 Mart seçimlerinde partilerini zaferle taçlandıracaklarını sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim