Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, İlçe Milli Eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdür ve müdür yardımcılarının makamlarını kullanarak eğitim çalışanları üzerinde üyelik baskısı oluşturduklarını bildirdi. Aydın, yöneticilerin bu şekilde davranarak suç işlediklerini belirterek, “Makam odaları ikna odalarına dönüştü, ikna edilemeyen eğitimciler ise psikolojik şiddete uğratılmaya başlandı” ifadelerini kullandı.
Sendika binasında basın açıklamasında bulunarak kurum yöneticilere seslenen Aydın, “Koltuklarınızdan almış olduğunuz güçle yapmış olduğunuz bu tutumlar tam bir ahlaksızlıktır. Sizlerin birinci önceliği eğitim ve öğretim ile ilgilenmek iken siz haddinizi aşarak bir yerlere mesaj vermeye çalışıyorsunuz. Bu davranışlarınızdan vazgeçmez iseniz sizleri koltuklarınızda rahat oturtmayız” diye konuştu.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARI PSİKOLOJİK ŞİDDET MAĞDURU”
Öğretmen adaylarının tehdit edilerek ve korkutularak bazı sendikalara zorla üye yapıldığını iddia eden Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kendilerine biat etmeyenleri, sendikamızın kararı gereği nöbet tutmayanları, kendileri gibi düşünmeyenleri ezmeye kalkıp, mobbing uygulamak isteyen koltuk sevdalıları aklınızı başınıza alın, çalışma ortamını bozacak davranışlardan sakının. Aksi takdirde o koltuklarınızda sizi rahat bırakmayız. Siyasi atmosferden istifade edilerek birilerinin fırsatçılık yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kurmuş olduğunuz tezgâhların hepsinin farkındayız. Yaptıklarınız kayıt altında. Bütün bunların hesabını sormayan namerttir.
Bilinmelidir ki öğretmenlerin kendini güven ortamında hissetmeleri, okulun amaçlarının gerçekleştirilmesinde önemli bir etkendir. Bu nedenle, okulun etkin, etkili ve verimli olması bekleniyorsa mobbinge başvurulmayan ve önlemler alınması doğrultusunda bir örgütsel iklimin sağlanması gerekir. Burada da en büyük görev yöneticilere düşmektedir.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim