2002 yılında aramızdan ayrılan Mahmut Tunaboylu için anma töreni, babası Müslüm Tunaboylu’nun isteği üzerine 9 yıldır olduğu gibi, bu yıl da doğum günü olan 18 Ocak’ta yapıldı.
Ulumezar’daki kabri başında dün saat 14:00’te gerçekleştirilen Tunaboylu’yu anma törenine babası Müslüm Tunaboylu, eşi Emine Tunaboylu, oğlu Barış Tunaboylu ve kız kardeşi Aysel Çek başta olmak üzere, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Cemiyet üyeleri, şair ve yazar dostları ile çok sayıda gazeteci katıldı.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Mahmut Tunaboylu’nun ölümünden sonra da eserleriyle yaşadığını ve insanları birleştirdiğini belirterek, O’nun anısını yaşatmayı sürdüreceklerini söyledi.

“Veda eder gibi…”
Daha sonra söz alan Mahmut Tunaboylu’nun babası Müslüm Tunaboylu ise “Sanırım oğlumun bu anma törenine benim son katılışım olacak. Çünkü kendimi iyi hissetmiyorum.” diyerek başladığı duygusal konuşmasında her yıl düzenli olarak oğlunu mezarı başına gelerek anan kişilere teşekkür etti. Baba Tunaboylu, “Yarın ben de ölüp gittiğimde, sizlerin oğlumu yine bu şekilde anmaya devam edeceğinizi umuyorum.” dedi.
Emekli din görevlisi Fikrettin Çıplak’ın okuduğu duanın ardından Tunaboylu’nun kabrine ailesi ve dostları tarafından karanfiller bırakıldı. Anma töreni katılımcılara lokum ikramıyla sona erdi.

Mahmut Tunaboylu kimdir?
Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu, 18 Ocak 1954 tarihinde Çorum’da doğdu.
Orta öğreniminin ardından gazeteciliğe başladı. Yaygın basın ve mahalli gazeteler ile yerel televizyonlarda görev yapan Tunaboylu, 1980 yılından itibaren radyo için oyun yazmaya başladı. Tunaboylu'nun yazdığı oyunlar, TRT Ankara, İstanbul ve İzmir Radyoları ile KKTC Bayrak Radyosu'nda yayımlandı. Roman, oyun ve senaryo dallarında 14 ödül alan Tunaboylu’nun 9’u ödüllü 10 kitabı yayımlandı.
31 Aralık 2002 tarihinde 48 yaşında hayatını kaybeden Tunaboylu, evli ve 2 çocuk babasıydı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim