Çorum’un yetiştirdiği ender gazeteci-yazarlardan merhum Mahmut Tunaboylu’nun bir eserinin ilkokul 4. sınıflar için bastırılan Türkçe kitabında yer alması, ailesi tarafından da sevinçle karşılandı.

Gazetelerde yazdığı makalelerin yanında birçok çocuk kitabına da imza atan Merhum Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu’nun yine çocuklarla ilgili yazdığı bir öyküden bazı bölümlere 4.sınıflar için bastırılan Türkçe ders kitabında yer verilmesi anlamlı bulundu.

Sevindirici haberi, öğretmen olan torunundan aldığını belirten yazarın babası emekli eğitimci-gazeteci Müslüm Tunaboylu çok mutlu olduğunu ifade etti.

Oğlunun sağlığında göremediği ilgi ve vefayı aramızdan ayrıldıktan sonra gördüğüne dikkat çeken baba Tunaboylu, “Genç yaşta yitirdiğimiz oğlumuz, eserleriyle yaşamaya devam ediyor” derken, böyle bir vefa örneği sergileyen Milli Eğitim yetkililerine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

31 Aralık 2002 tarihinde aramızdan ayrılan Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu’nun yayınlanmış birçok öykü ve çocuk oyunu ile çok sayıda makalesi bulunuyor.

KARDELEN SANAT DA UNUTMADI

Bu arada İstanbul’da interaktif ortamda yayınlanan Aylık Kardelen Sanat Dergisi de yeni sayısında merhum gazeteci-yazar Mahmut Tunaboylu’nun bir makale çalışmasına yer vererek, bir vefa örneği sergiledi.

YAZILARI İNTERAKTİF ORTAMDA

Bu arada Merhum Yazar Tunaboylu’nun çalışmalarının, Aralık 2015 tarihinden beri yayınını sürdüren www.tunaboylular.com sitede yayınlanmaya devam ettiği bildirildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim