Yapılan açıklamada Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde uygulanan “Kitap Okuma Halkaları” faaliyeti ile gençlik liderleri, gönüllü gençlik liderleri, gönüllü gençler, okul temsilcileri, öğretmenler, öğretim görevlileri, öğretim üyeleri ve merkez personeli ile beraber gençlerin kitap okumasına destek verilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

“Kitap Okuma Halkaları” faaliyeti ile içinde yaşadığı kültürün değerlerini bilen ve onlara sahip çıkan bireyler oluşmasına katkı sağlayacak kitaplarla gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmak; düzenlenen kitap kritikleri ile gençlerin muhakeme, kendini ifade edebilme ve topluluk önünde konuşma yapabilme yeteneğini geliştirmenin hedeflendiğinin ifade edildiği açıklamada,

ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, analitik düşünen, konuşmaları doğru şekilde algılayabilen ve aktarabilen, olayları ve olguları yorumlayabilen, sorgulayan, tartışan, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağlanmasının istendiği anlatıldı.

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Şenödeyici'nin okutmanlığında gerçekleşen "Mesnevi Okumaları" gençler tarafından büyük ilgi görürken faaliyetlerin sosyal devlet anlayışı ile gençlere ücretsiz sunulduğu da hatırlatıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim