Çorum'un Gülabibey Mahallesi’nde 5 Nisan 2014 tarihinde meydana gelen olayda, pompalı tüfekle 5 el ateş ederek aralarında husumet bulunan 50 Yaşındaki Necmi Ö. ve 56 yaşındaki Abidin K.'yı yaralayan ve, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Çolak’a Mahkeme heyeti 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan' 20 yıl hapis cezası verdi. Kararın açıklanmasının ardından Mustafa Çolak, mahkeme salonunda başkan ve heyete küfredip, hakaret ve tehditte bulundu. 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı hakaret ve tehdit' suçundan 4.üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Hakim karşısına çıkan Mustafa Çolak, söylediklerinden pişman olduğunu söyledi.
Çolak., " Ben yaralama suçundan yargılandım. Tahliye beklediğim sırada 20 yıl hapis denilince birden şoka girdim. ve ağzımdan kötü söz çıkmış pişmanım ”dedi.
Mustafa Çolak, mahkeme heyetini oluşturan başkan ve üye hakimlerin görevlerinden dolayı, onur ve saygınlıklarını rencide edecek şekilde küfür ve hakaret etmek suçlarından 2 yıl hapis cezasına daha çarptırıldı. Böylece cezası 22 yıla çıkmış oldu.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim