Çorum’un nüfusu en büyük mahallesi olan Bahçelievler Mahallesi’nin özellikle İpeklievler, Sülüklüevler ve Belediye Blokları bölgesinin asfalt sorunu yaşadığına dikkat çeken EMEP’liler, mahalle sakinlerini sorunları etrafında bir araya gelerek mücadele etmeye davet ettiler.
EMEP tarafından dağıtılan bildiride şu ifadelere yer verildi:
“Çorum’un genel bir görünümüne baktığımızda mahalleler arasında belediye hizmetlerinin eşit ve adil olarak sunulmadığını görüyoruz. Bazı mahalleler modern, pahalı, kalıcı yatırımlar ve hizmet alırken, Bahçelievler Mahallesi gibi bölgeler ise göstermelik, gelişigüzel, amaca hizmet etmeyen çalışmalar sonucunda yaşanamaz hale getiriliyor.
Bilinçli olarak mahallemiz geri bırakılıyor. Herkesten çeşitli adlar altında vergi ve para toplayan Belediye, sıra hizmete geldiğinde farklı davranıyor. Açıkça “oy varsa hizmet var” partizanlığını uyguluyor. Bizden topladığı vergi ve paraları bizim mahallemizde kullanmıyor.

“SOKAK VE CADDELER ÇAMUR, TOZ DERYASI OLDU”
Özellikle İpeklievler, Sülüklüevler ve Belediye Blokları civarı üvey evlat muamelesi görüyor. Bu bölgelerdeki sokak ve caddeler kullanılamaz durumda. Yollarda asfalt yok ya da asfalt demeye bin şahit lazım. Her yer delik deşik, kaldırım desen ya yok ya da kullanılacak durumda değil.
Verdiğimiz vergilerin bize hizmet olarak dönmesini istiyoruz. Belediye’nin her kesime eşit, adil ve kesintisiz hizmet vermesini bekliyoruz. Bu anlamda da acil olarak cadde ve sokaklarımız asfaltlanmalıdır. Bu sorunumuz çözülmezse yağışlı havalarda daha da ciddi sorunlar yaşayacağımız aşikârdır.”



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim