Toplantıya İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve daire müdürleri ile Mahalle Muhtarı Fevzi Şeker katıldı.

Toplantı öncesinde İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu katılımcıları asayiş uygulamaları konusunda bilgiler verdi. Vali Necmeddin Kılıç daha sonra salona gelirken, Çorum’da sağlık, güvenlik ve eğitim konusunda yapılan ve yapılacak çalışmaları anlattı.

Vali Necmeddin Kılıç, yaptığı açıklamada mahallelerde geçmişteki gece bekçileri gibi cadde ve sokaklarda artık gece polislerinin görev yapacağını söyledi.

Kılıç, mahallelerden genel olarak eğitim, sağlık ve güvenlikle ilgili taleplerin geldiğini anlattı. Eğitimle ilgili il genelinde bir çalışma başlattıklarını açıklayan Kılıç, tam gün eğitim konusunda devlet ile milletin el ele vermesini istediklerini vurgulayarak, “Bugün itibariyle gelen talepler yüzümüzü güldürüyor. Çok sayıda talep aldık. 2018 yılından itibaren bu çalışmadan dolayı öğrencilerimizin çok daha başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Emniyet Müdürlüğü’ne bir talimat vererek geçmişteki mahalle bekçilerinin benzeri bir uygulamayı hayata geçireceklerini açıklayan Vali Kılıç, “Polislere belli güzergâhları görev alanı olarak belirleyeceğiz ve polislerimizin sabaha kadar ikişer kişilik gruplar halinde gün ağarıncaya kadar devriye gezecekler. Bu uygulamada mahallelerimizi daha güvenli hale getirecektir” dedi.

Vali Kılıç, Bahabey Caddesi’ne ve TOKİ civarına iki polis merkezi kuracaklarını dile getirerek, sağlık konusunda da yeni hastane ile birlikte bir takım yeniliklerin yaşanacağını belirtti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim