Mahalle mescitlerinin minber ve kürsülerinin yapımını üstlenen Uzman Ahşap sahibi Halil Değirmenci, 2002 yılından beri Çorum Belediyesi, Çorum Valiliği ve Yozgat Belediyesi ile çok sayıda projeye birlikte imza attıklarını belirterek son olarak Çorum Belediyesi tarafından mahallelere yaptırılacak 7 mescidin minber ve kürsülerini yapma görevini üstlendiklerini anlattı. İlk minber ve kürsünün tamamlandığını sadece ince işlerinin kaldığını belirten Halil Değirmenci, Çorum’da olmayan ilkleri yapmak istediğini söyledi. Her şeyin en güzelini müşterilerine sunmak istediğini ve öncelikle yapılanı kendilerinin beğendiğini vurgulayan Değirmenci, ahşap konusunda ustalığın gereklerini en iyi şekilde yaparak bu günlere geldiklerini söyledi.

1985 yılında mesleğe başladığını ve meslek hayatına 2002 yılında Uzman ahşap adında kendi işyerini açarak devam ettiğini belirten Halil Değirmenci, işyerinin açılışından bu yana kaliteden taviz vermediklerini söyledi.

Firma olarak günden güne kendilerini geliştirmeye devam ettiklerini bu amaçla 2016 yılında ADOKAPI bayiliğini aldıklarını ifade eden Değirmenci, oda kapısı olarak kullanılan bu kapıların boyasız, yıkanabilir, deforme olmaz ve yangına dayanıklı olduğunu belirtti. Uzman Ahşap olarak Mimar Sinan Mahallesi 76. Sokak No:16 adresinde hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Halil Değirmenci, Çorumlulara en iyi hizmeti vermek için gayret sarfettiklerini belirtti.

MESLEKTE USTA SAYISI AZALIYOR

Minber ve Kürsülerin kontrolü amacıyla gelen Belediye ekibini firma sahibi Halil Değirmenci ile karşılayan Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ da hazırlanan minber ve kürsüyü beğendiğini dile getirerek, meslekte usta sayısının giderek azaldığını ifade etti. Yeni neslin daha aceleci olduğunu bu nedenle ortaya çıkan işlerin de meslek mensuplarının adını kötüleyebildiğini anlatan Akdağ, ustaların elinden çıkan işlerin ise göz kamaştırdığını ve yıllarca bozulmadan hizmet ettiğini anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim