Otobüs durakları toplu ulaşımı kullananlar için büyük bir konfor sağlarken bazı magandaların da bu duraklara zarar vermeyi alışkanlık haline getirdiği belirtildi.

Çorum halkının vergileriyle yapılan hizmetlere zarar verilmesini anlayamadıklarını belirten Belediye Başkanı Yardımcısı Turhan Candan, “Hemşehrilerimizin daha konforlu ve rahat bir toplu ulaşım hizmeti almaları amacıyla toplu ulaşım alanında da önemli yatırımlar yapıyoruz. Halkımız da bu hizmetimizi takdir ediyor. Hemşehrilerimizin verdikleri vergilerle yapılan bu tür hizmetlere zarar verenleri görenlerin emniyet güçlerimizi ya da zabıtamızı aramalarını rica ediyoruz” dedi.

Otobüs duraklarına yönelik saldırıların çok sık yaşandığının altını çizen Candan, “Şehir magandaları bu kez de Mehmet Akif Ersoy 2. Cadde ve Çorum Özel Hastane önündeki otobüs durağını saldırdı. Kendini bilmezler durakların camları kırdı” diye konuştu.

LEVHALARI DA KURŞUNLUYORLAR

Belediye Başkan Yardımcısı Candan, Çorum Belediyesi’nin şehir içi araç trafiğini düzenlemek için yerleştirdiği trafik işaret ve levhalarına da büyük zararlar verildiğini açıkladı.

Özellikle trafik levhalarının kurşunların hedefi olduğunu dile getiren Turhan Candan, “Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından şehir içi ulaşımını düzenlemek için cadde ve sokaklara diktiğimiz trafik levhaları adeta silah deneme tahtasına dönüşüyor. Kim ya da kimler olduğunu bilmediğimiz kişiler tarafından kurşunların hedefi haline geliyor” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim