Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Belediyesi’nin Çorum’u daha güzel ve yaşanabilir hale getirmek için önemli çalışmalar yaptığını, bu çalışmaların büyük bir kesim tarafından takdir edildiğini ancak böylesine örnek hizmetlere bazı kendini bilmezler tarafından zarar verildiğini söyledi. Çorum halkının vergileriyle yapılan tüm bu hizmetlere niçin zarar verildiğini bir türlü anlayamadıklarını kaydeden Candan, “Hemşehrilerimizin daha konforlu ve rahat bir toplu ulaşım hizmete almaları amacıyla örnek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kapalı ve klimalı otobüs duraklarımız birçok belediyeye örnek oldu. Halkımız da bu hizmetimizi takdir etti. Geçtiğimiz aylarda da buna benzer üzücü hadiseler yaşanmıştı. İki gün önce de Mimar Sinan’da bulunan bir klimalı durağın camı kendini bilmez dört kişi tarafından kırıldı. Hemşehrilerimizin vergileriyle yapılmış bu hizmetlere zarar verilmesi Çorum halkını ve bizleri üzmektedir.” dedi.

Şehir magandalarının tespit edildiğini ve gerekli cezaları almaları için emniyet birimlerine şikâyette bulunduklarını dile getiren Turhan Candan, “Hemşehrilerimiz, hizmetlerin en güzeline layık. Otobüs duraklarına zarar veren magandaları gören hemşehrilerimizin Alo 153 Zabıta’yı arayıp bilgi vermelerini rica ediyoruz.” dedi.

VATANDAŞLAR MAGANDALARA TEPKİLİ

Mimar Sinan Mahallesi’nde Çorum Belediyesi tarafından yapılan klimalı otobüs duraklarına magandalar tarafından saldırı mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Mahalle sakinlerinden İsmail Başyiğit, saldırıya kınayarak halka yapılan bir hizmete bu şekilde zarar vermeye kimsenin hakkı bulunmadığını belirterek “ Bu hizmetlerden herkes yararlanıyor. Özellikle bu duraklar kış günlerinde vatandaşların sıcak bir şekilde otobüs beklemesini sağlıyor. Bu şekilde zarar verilmesini doğru bulmuyorum.” dedi. 

Klimalı otobüs durakları ile kışın soğuğunda bile sıcacık bir ortamda otobüs beklediklerini belirten Hüseyin Ceylan da “Bizim için milyon liralar harcanarak yapılan bu hizmetlerin çarçur edilmemesi gerek. Bu yapılanın hiç yakışığı yok. Allah adam etsin yapanları” şeklinde konuştu. 

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim