Aralarında Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un da yer aldığı TBMM Madde Bağımlılığını Araştırma Komisyonu’nun ilk durağı Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen heyet, rehabilite olan gençlerle görüştü.

Heyetin Gaziantep’ten sonraki durağı Mersin oldu. Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı da ziyaret eden heyet, Tarsus Cezaevi’ni ziyaret ederek Tarsus Ceza İnfaz Kurumunda uyuşturucu kullanan ve satıcılıktan ceza alan ve meslek edindirme kurslarına katılan mahkûmlarla görüştü.

Ziyaretlerle ilgili bir değerlendirme yapan Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “İlerleyen günlerde ilimizde Çorum Milletvekili Sağlık Aile Komisyonu ve Madde Bağımlığı Katip Üyesi olarak Valiliğimiz, Amatem ve kamu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerinde çalışmalar yaparak ilimize faydalı olabilmek için bir dizi çalışmalarda bulunacağız. Bağımlılık bir beyin hastalığıdır. Terörün finans kaynağı uyuşturucu ülke istikrarı için de tehdittir.

TBMM bağımlılıkla mücadele komisyonu olarak hazırlayacağımız rapora katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim