Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, ilde bulunan kurum ve kuruluşların yetkililerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da temsilcileri katıldı.

Kurulun görevinin suçun boyutu ile ilgilenmek değil insanların uyuşturucuya ulaşmasına mani olacak tedbirler almak olduğunu belirten Vali Necmeddin Kılıç, madde bağımlısı haline gelmiş insanları bu bağımlılıktan kurtarmanın da kurulun görevleri arasında yer aldığını kaydetti.

Madde bağımlılığının verdiği zararlar konusunda insanlarda farkındalık yaratılması gerektiğini söyleyen Vali Kılıç, Fransa’da uyuşturucu bağımlılığının bir zamanlar %56 seviyelerinde bulunduğunu ancak yapılan çalışmalar kapsamında bu oranın şu an %7 seviyesine düşürüldüğünü kaydetti. Bunun da akademisyenlerden oluşan bir üst kurul aracılığı ile başarıldığını söyleyen Vali Kılıç, bu kurulun gerektiğinde kitap hazırlattığını toplantılar yaptığını ve sloganlarla uyuşturucunun kötü olduğunu insan belleğine kaydetmeyi başardığını söyledi.

Madde alışkanlıklarından gençleri korumak adına yoğun bir propaganda yapmak gerektiğini anlatan Vali Necmeddin Kılıç, son 20 yılda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda sigara karşıtı çalışmalar yapıldığını ve bunun da başarılı olduğunu benzer bir çalışmanın da madde bağımlılığı konusunda gerçekleştirilmesinin iyi olacağını dile getirdi. Bu konuda Üniversitenin bir çalışma yapmasını isteyen Vali Kılıç, özellikle yabancı ülkelerde madde bağımlılığı ile mücadele konusunda hangi çalışmaların yapıldığının incelenerek kurul üyelerine bilgi verilmesini istedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim