Çorum Belediyesi’nin koordinatörlüğünde zararlı alışkanlıklara karşı bilinç oluşturarak, gençleri özellikle alkol, uyuşturucu madde, kumar, internet ve bilgisayar bağımlılığından uzak tutmak ve onları sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek amacıyla “Neden Kaybedelim ki?” isimli yeni bir proje hayata geçiriliyor.
Çorum Belediyesi’yle Hitit Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği’nin ortaklığında yürütülecek proje, kahvaltılı bir basın toplantısıyla tanıtıldı.
İnci Restaurant’ta dün gerçekleştirilen kahvaltıya AKP Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış ve proje gönüllüsü gençler katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, 50 kişilik bağımlı genç grubunu 5’er kişilik 10 gruba ayırarak, ilgi alanlarına göre yüzme, bağlama, gitar, seramik, çini, moda tasarımı, karate, fotoğraf, bilgisayar ve aşçılık kurslarına yönlendirileceğini söyledi.
Hitit Üniversitesi ve Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 30 gönüllü öğrencinin, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği’nin öncülüğünde liderlik ve kişisel gelişim eğitimi aldıktan sonra bağımlı gençlere yardımcı olacaklarını anlatan Zeki Gül, “Gençlik bir milletin potansiyel gücüdür. Gençlerimizin ideallerini, hedeflerini diri ve güvende tutmak, boynumuzun borcudur. Yanlış arkadaş çevresi, değişen değerlerin boşluğu, aile bağlarının zayıflaması, teknolojik bağımlılık ve daha pek çok nedenle gençlerimiz ortaya çıkan sorunların hedefi hâline gelmiş durumda. İşte bu projemizle gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlıktan uzak tutmayı ve onları geleceğe daha iyi hazırlamayı temel amaç edindik. İnanıyorum ki proje ortaklarımızla birlikte sürdüreceğimiz bu uygulamayla Çorum’un sakin ve huzurlu havasının korunması yönünde de katkı sağlanmış olacaktır.” diye konuştu.
“Neden Kaybedelim ki?” isimli projenin 18 ay boyunca sürdürüleceğini aktaran Zeki Gül, proje toplam maliyetinin 44 bin 750 lira olduğunu ve bunun 44 bin lirasının Çorum Belediyesi tarafından karşılanacağını açıkladı.
Daha sonra kürsüye gelen AKP Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt ise gençleri zararlı alışkanlıklardan koruyacak olan bu projeyi Meclis’e taşıyarak, ülke genelinde yaygınlaştırılması yönünde çaba göstereceğini söyledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim