Milli Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, toplantının hayırlı olması dileğinde bulundu.
Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim alanında tüm dünya genelinde yapılanan Fettullahçı Terör Örgütü üyelerini devre dışı bırakmak adına 6721 sayılı Türkiye Maarif Vakfı Kanunu ile kurulan Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliğine Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum eski Milletvekili, Başbakan Başdanışmanı Yard. Doç. Dr. Cahit Bağcı ile birlikte Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Prof. Dr. Birol Akgün ve Selim Cerrah’ı atamıştı.
Çorum eski Milletvekili Cahit Bağcı da yaptığı açıklamada böyle şerefli bir göreve layık görülmesinin şahsı için bir onur olduğunu dile getirerek “Asıl görevimiz yurtdışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak eğitim hizmetleri vermek, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarının ve gençlerimizin eğitimlerine katkı sunmak ve bu amaçla eğitim kurumları ve altyapılar kurmaktır” demişti.
Bağcı ilk toplantı sonunda paylaştığı mesajında da “Bismillahirrahmanirrahim. Niyetimiz Hayr Akıbetımiz de Hayr Ola” dedik ve göreve başladık” ifadelerine yer verdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim