Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi askerler tarafından düzenlenen askeri darbe girişiminin 10. gününde de tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.
Çorum Belediyesi öncülüğünde her gün Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen demokrasi mitinginde önceki gece konuşan Ceritoğlu, darbe girişiminin olduğu gece AK Partili, CHP’li, MHP’li tüm milletvekilleri olarak TBMM’de olduklarını ve darbecilere karşı dik durduklarını söyledi.
Yapılan darbe girişimi sonunda Türk halkının beraber hareket etme duygusunun yeniden canlandığını belirten Ceritoğlu, FETÖ terör örgütüne mensup askerlerin yapmış olduğu darbe girişiminin halkımız arasında kaybolmaya yüz tutmuş birlikte hareket etme ve beraber olma gibi duyguların tekrar gün yüzüne çıkmasını sağladığını kaydetti.
“İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ TEMİZLEMELİYİZ”
Milletin arasında bulunan hainlerin temizlenmesi gerektiğine vurgu yapan Ceritoğlu, “Sizlerin vereceği manevi destekle aramızdaki hainler en kısada sürede temizlenecektir. Taşların yerine oturması sağlanacaktır. Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere herkesin sizlerin duasına ihtiyacı var. Aramıza hainleri almadığımız sürece bu Çorum bizim ve evlatlarımızın olarak kalacaktır” dedi.
Darbe girişiminin başarılı olması durumunda çoğu vatansever insanın cezaevlerine atılacağını vurgulayan Ceritoğlu, “Allah’ın izniyle bu yüce Türk Milleti bunlara bu fırsatı tanımadı ve gelecek nesil için artık kötü günler geride kaldı” diye konuştu.
HALKA ÇAY VE SİMİT İKRAMI YAPTI
Ceritoğlu, konuşmasının ardından Hürriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşlarla bol bol sohbet ederek, onların istek ve sorunlarını dinledi.
Vatandaşların isteğini üzerine onlarla fotoğraf çektiren Ceritoğlu, sabah namazını kılmak için meydana gelenlere çay ve simit ikramında bulundu.
VALİ KILIÇ İLE ÇORBA DAĞITTI
Demokrasi nöbeti tutmak için Hürriyet Meydanı PTT önünde bulunan vatandaşlarla teheccüd ve sabah namazı kılan Ceritoğlu, daha sonra alana gelen Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ile birlikte halka çorba dağıttı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim