Önceki gün de, elektrik kontağı gerekçesiyle salonun tamamen kapatılması, bardağı taşıran damla oldu. Selçuk Köse, Vali ve Milli Eğitim Müdürü’nü, öğretmenin onuruna sahip çıkmaya çağırdı.

Çorum Öğretmenevi’nde, dinlenme ve oyun salonu olarak kazan dairesinin ayırılmasına tepkiler devam ediyor.

Önceki gün, elektrik kontağı nedeniyle salonun tamamen kapatılması üzerine, emekli öğretmenler tepkilerini kamuoyuna açıkladılar.

Arkadaşları adına şikayetlerini dile getiren Çorum’un saygın lise müdürlerinden Selçuk Köse, Vali ve Milli Eğitim Müdürü’nü öğretmenlerin onuruna sahip çıkmaya çağırdı.

Öğretmenevlerinin kuruluş amacını “Eğitim çalışanlarının dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılamak, rahat ve mutlu olmalarını sağlayacak ortamı oluşturmak” diye hatırlatan Selçuk köse, Çorum Öğretmenevi’nde ise öğretmenlere, sığınak olarak yapılan, penceresiz, havasız kazan dairesinin reva görüldüğünü söyledi.

Selçuk Köse, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir ünite açılırken standartlar yönergesi esas alınarak açılır. Penceresi olmayan, tuvalet ve çamaşırhane ile iç içe olan bir yerin ünite olarak açılması yönergeye de aykırı. Kaldı ki her binanın sığınağı olmak zorundadır. Ben yaptım oldu anlayışı ile kurum yönetilemez.

Bugün de geldik kapalı! Neden diye sorduğumuzda ‘elektrik kontağı oluşmuş, bu nedenle kapalıyız’ diyorlar. Devlet hizmetinde devamlılık esastır. Bir elektrik kontağı için üç gündür hizmet aksatılıyor. Fakat binada da üç tane salon boş duruyor bu nasıl anlayıştır? Binadaki salonlar amacı dışında kullanılmaktadır. Öğretmenlere hizmet verilmemektedir.

Yıllardır ülkenin dört bir yanında büyük fedakârlıklarla hizmet veren eğitimcilerin, asıl sahibi oldukları kendi evlerinde dinlenmek, eğlenmek ve kitap okumak için kazan dairesinde, tuvaletin-çamaşırhanenin bulunduğu yerde oturmak zorunda bırakılmaları, kabul edilemez bir karardır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim