Her yıl düzenlenen Çorum Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri kapsamında Çorum’a gelen Mert Ay Ltd. Şti’ne ait Lunapark, bu yıl etkinliklerin iptal edilmesine rağmen moral olmak amacıyla Fuar alanında kuruldu.
Ağustos’un 10’una kadar açık kalacak olan lunapark ilgi olması durumunda izin de verilirse bir süre daha Çorum’da kalmaya devam edecek.
Mert Ay Ltd. Şti. Lunapark Müdürü Kemal Şişman, ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini ve büyük acılar yaşandığını belirterek, halka bir nevi moral olmak adına Çorum Belediyesi’nden de izin alarak fuar alanında lunapark kurarak açılışını yaptıklarını dile getirdi.
Engellilerin, gazi ve şehit ailelerinin kendilerine başvurması durumunda özel misafir bileti vereceklerini ve bitene kadar istedikleri eğlenceye ücretsiz olarak katılabileceklerini anlatan Kemal Şişman, lunaparkta hileci kesimlerin bulunmadığını ve tamamen eğlenceye yönelik çalışma yapacaklarını vurguladı. Lunapark’ın yanına esnafın da yer açacağını anlatan Kemal Şişman, gıda, kıyafet, çayocağı dondurma, çekirdek gibi ürünleri Çorumluların Lunapark yakınından temin edebileceklerini anlattı.
Çorum’a 10 yıldır gelip gittiklerini ifade eden Şişman, cihazların bakım ve kontrolüne büyük önem verdiklerini, personelin her sabah aletleri titizlikle kontrol ederek, gevşeyen vida ya da aksayan bir durum olup olmadığına baktığını, şu ana kadar da park içerisinde herhangi bir kazanın yaşanmadığını anlattı.
Kamikaze’nin (ranger) yeni alındığını ve ilk defa Çorum’da kullanılacağını belirten Şişman, bunun yanısıra lunaparkta balerin, çarpışan oto, gondol, küçük gondol, kanguru, tren, elma kurdu, askılı jeep, helikopter gibi oyun gruplarının da bulunduğunu söyledi.
Biletlerin 3 yıldır aynı fiyattan satıldığını da kaydeden Lunapark Müdürü Kemal Şişman, gece yarısına kadar devam edecek olan etkinliklerden yararlanmak isteyenlerin 4 liraya bilet alabileceğini vurguladı.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim