Dünya markalarının denetçileri, LSY Ayakkabı Fabrikası’nın, üretim, kalite, yönetim ve iş güvenliği açısından Avrupa standartlarında olduğunu belirlediler.

YILLIK ÜRETİM KAPASİTESİ 4.2 MİLYON ÇİFT

Daha kuruluş aşamasında ana hedefini “ihracat” olarak belirleyen LYS Ayakkabı, kısa sürede bu seviyeye gelmiş bulunuyor.

Şirket Genel Müdür Yardımcısı Yunus Açıkgöz’den aldığımız bilgiye göre, fabrika, henüz yatırımını tamamlamamış olmasına rağmen, yıllık 4 milyon 200 bin çift ayakkabı üretim kapasitesine ulaştı.

Yunus Açıkgöz, “Fabrikamız kurulurken asıl hedefimiz ihracata yönelerek hem ülkemizin gelirlerine hem de Çorum’un dış ticaret rakamlarına olumlu katkı yapmaktı. İmalata başlamamızdan henüz 2 yıl geçmeden bu hedefimize uygun faaliyetlere başladık.” ifadesini kullandı.

İSTANBUL’DA SHOWROOM

Genel Müdür Yardımcısı Açıkgöz, daha sonra şu bilgileri verdi:

“Öncelikle yabancı müşterilere daha kolay ulaşabilmek için İstanbul’da bir showroom oluşturduk. Buna paralel olarak, yabancı müşterilerimize hızlı bir şekilde model üretebilmek için yine İstanbul’da bir modelhane kurduk. Bu birimler Çorum’daki üretimimizi artırıcı stratejik birimlerdir.

“KAPASİTENİN % 50’Sİ İHRACATA YÖNELİK”

Biz bu süreç içerisinde kapasitemizin en az %50’sini ihracata yönelik planladık.

Bunların yanı sıra, kendimizi ve ürünlerimizi dünya piyasasına tanıtmak amacıyla, tüm dünyada prestij sahibi olan ayakkabı ve moda fuarlarına katılma programı yaptık.

Kendi çabamızın yanı sıra, kurumumuzun gerek kapasite ve gerekse kalite nedeniyle piyasa duyulması sonucu İspanya orijinli, başta ZARA olmak üzere uluslararası markalara sahip Tempe-Inditex grubu ve yine Danimarka kökenli, başta Jack & Jones olmak üzere uluslararası markalara sahip BESTSELLER grubu bizimle irtibata geçti.

FABRİKAYA ÜST DÜZEY ZİYARETLER

Bu grupların üst düzey yöneticileri ülkemize gelerek fabrikamızı ziyaret ettiler ve çok memnun ayrıldılar. Böylelikle işbirliği süreci de başlamış oldu.

Fabrikamızın, hem üretim, hem kalite, hem yönetim ve hem de iş güvenliği açısından Avrupa standartlarında olduğu ilgili firmaların denetçilerince tespit edildi.

Kısa vadede anılan firmaların bir çok markasını Çorum’da üretmeye başlayacağımızı şimdiden gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.”

İRTİBAT KURULAN ÜNLÜ MARKALAR

LSY Ayakkabı ile irtibat kuran Tempe-Inditex Grubu bünyesinde, Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home ve Uterqüe markaları bulunuyor.

Bestseller Grubu bünyesinde yer alan markalar ise şunlar:

Vere Mode, Jack Jones, Only, Selected (Femme/Homme), Noisy May, Vila (Clothes), Object, Nameit, Pieces, Only&Sons, Junarose, Y.A.S, Mama Licious, Jacqueline de Yong, Produkt, LMTD.

Hedeflere adım adım…

LSY Ayakkabı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü M.Emin Doğrucu, 23 Şubat 2017 tarihli ÇORUM HABER’de hem kadın istihdamı konusundaki duyarlılıklarını dile getirmiş, hem de hedeflerinin Avrupa pazarı olduğunu söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde ünlü markalara sahip grupların üst düzey yöneticileri tarafından fabrikaya yapılan ziyaret, “Avrupa” hedefinin gerçekleşmesi yolunda çok önemli bir adımı oluşturdu.

Şimdi, dünyaca ünlü markalara fason ayakkabı üretimi için, deyim yerindeyse “gün sayılıyor”. (Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim