Konu hakkında bilgi veren LÖSEV Karadeniz Bölge Sorumlusu Yener Gök, lösemi ve kanser tedavisinde ilaçlar kadar iyi ve doğal beslenmenin değerli olduğunu belirterek, ailelerinin % 82‘nin asgari ücret ve altında gelire sahip olduğunu açıkladı. Bu nedenle dar gelirli ailelerin iyi beslenmesi ve hijyenik koşulları sağlaması gerektiği anlatan Gök, Türkiye’nin tüm bölgelerine yardım ulaştıran İyilikler TIR’ının lösemili - kanserli çocuklar ve ailelerine giyim, tekstil, gıda, et, kırtasiye, oyuncak, kuru gıda, temizlik malzemeleri gibi bir lösemi hastasının iyileşmesi için gerekli olan temel ihtiyacını karşılayabilecek yardımları ile destekleri sağladığını dile getirdi.

Aileler, yardımlar içinden ihtiyaçlarına göre, gönüllerince seçim yapabildikleri gibi özellikle LÖSEV’e kayıtlı çocuklar, oyuncaktan bisiklete, kırtasiyeden çalışma masasına istedikleri şeyleri seçme fırsatını yakaladı.

Yener Gök bugün de Valilik, Belediye ve TSO’yu ve aileleri ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vereceklerini ayrıca resmi ziyaretlerde dolandırıcılığa karşı neler yapılabilir ve LÖSEV’in bağış prensipleri konusunda bilgi verileceğini anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim