LÖSEV, düzenlediği il ziyaretleriyle Türkiye genelinde 27 bin hasta ve onların ekonomik imkânları sınırlı ailelerine destek götürüyor, moral veriyor.

Yerel makamlara ve özel kuruluşlara yaptığı ziyaretlerle de çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunarak işbirliği sağlayan LÖSEV, ayrıca toplumun tüm kesimlerine ulaşarak, hastalıktan korunma yollarını aktarıyor ve toplumsal bilinçlenme yaratıyor.

İşte bu kapsamda LÖSEV Orta Anadolu Bölge Sorumlusu İrem Aykut ve Halkla İlişkiler Yetkilisi Seda Nur Ükten geçtiğimiz Perşembe günü Çorum’a geldiler.

ÇORUM’DA LÖSEV’E KAYITLI 254 AİLE VAR

Çorum’daki lösemili çocuklar, aileleri ve kanser hastalarına ziyaret gerçekleştirerek sorunlarını dinleyen LÖSEV yetkilileri, kanserle mücadelede onları güçlü kılacak eğitimler vererek tespitlerde bulundular.

LÖSEV Orta Anadolu Bölge Sorumlusu İrem Aykut, şu an Çorum’da LÖSEV’e kayıtlı 254 ailenin bulunduğunu belirterek, bundan böyle Çorum’da daha yoğun çalışmalar yürüteceklerini açıkladı.

“Kardeş Okul Projesi” kapsamında tüm Türkiye’de öğrencilerle bir araya geldiklerini hatırlatan Bölge Sorumlusu İrem Aykut ve Halkla İlişkiler Yetkilisi Seda Nur Ükten, Çorum’da da Platin Sağlık Koleji ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda “Kanser Bilinçlendirme Semineri” gerçekleştirdiler.

“KANSER HASTALARINI LÖSEV’E YÖNLENDİRİN”

Yaptıkları ev ziyaretleri sayesinde hastalarla daha yakın iletişime geçtiklerini belirten LÖSEV İç Anadolu Bölge Sorumlusu Aykut, “Çorum’da LÖSEV’e kayıtlı 254 aile var. Yaptığımız ziyaretlerden bu ailelerimiz son derece hoşnut kalıyorlar ve önemsendiklerinin farkına varıyorlar. LÖSEV olarak biz kocaman bir aileyiz. Tüm halkımızı bu ailenin bir parçası olmaya davet ediyor, herkesi LÖSEV gönüllüsü olmaya çağırıyoruz.” dedi.

“Etrafınızdaki kanser hastalarını LÖSEV’e yönlendirin” çağrısında bulunan İrem Aykut, hastalara ulaşabilmenin çok değerli olduğunu, yetişkin ve çocuk ayırt etmeden tüm kanser hastalarına ulaşarak desteklerini iletmek istediklerini vurguladı.

DOLANDIRCILARA DİKKAT!

Son yıllarda kapı kapı dolaşıp LÖSEV’in adını kullanarak, “lösemili çocuklar” üzerinden insanları dolandıran gruplar olduğuna dikkat çeken İrem Aykut, “LÖSEV kesinlikle kapı kapı dolaşıp para istemez.” uyarısında bulundu.

Dolandırıcılara karşı tüm Çorum halkını uyaran LÖSEV İç Anadolu Bölge Sorumlusu Aykut, “Bizim adımıza elden para toplayanlar, oyuncak satanlar var. Bizim kesinlikle böyle sistemimiz yok. LÖSEV asla elden bağış kabul etmiyor. Bağış yapmak isteyenleri bankalara veya internet sitemize yönlendiriyoruz. Ayrıca 3406’ya HAYAT yazıp gönderdiğinizde 10 TL.’lik bağış yapmış oluyorsunuz. Bunun dışında elden toplanan bağışların bizimle bir ilgisi yoktur.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim