Ekonomik zorluklar içinde uzun bir tedavi sürecinden geçen lösemili çocuklara hastalıkları boyunca destek olan LÖSEV, sağlıkla büyüyen gençleri unutmuyor ve onlar için etkinlikler yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen gençler, LÖSEV Köyü’nde unutamayacakları bir yaz kampında buluştular.
Anıtkabir ziyareti, okçuluk aktivitesi, LÖSEV Çerkeş Tesisleri'nde doğa ile iç içe bir gün ve Lösemili Çocuklar Köyü’nde Açık Hava Sineması gibi pek çok etkinliğe katılan gençler uzun bir yılın yorgunluğunu atma fırsatı buldular.
Bir yandan eğlenirken, öte yandan aynı kaderi paylaştıkları arkadaşlarını da ihmal etmeyen kampçılar, yaptıkları hastane ziyaretleri ile de kardeşlerinin yanında oldular ve “Biz kanseri yenmeyi başardık, sıra sende” dediler.
Kampa Kayseri’den katılan Ali, “Kamp sayesinde diğer illerden gelen arkadaşlarımla kaynaşma fırsatı buldum. Hayatımda ilk defa, iyileşecek çocuklar için koli hazırladım. Yaptığımız hastane ziyaretinde orada tedavi gören kardeşlerime moral vermek benim için büyük bir zevkti.” dedi.
Ankaralı Gülpınar ise duygularını, “Burada gördüm ki insanlar gerçekten ellerinden geleni yapıp hayat kurtarmaya çalışıyorlar. Hayatımda ilk defa bu kamp sayesinde okçuluk deneyimim oldu. LÖSEV’le hem bilinçlendik hem de yeni insanlarla tanışıp güzel zaman geçirdik.” şeklinde dile getirdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim